Bor Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi 61.Genel Kurulunu yapıldı.

Haber: Ali AKBAŞ

TESKOMB Yönetim Kurulu Üyesi ve Konya Bölge Birliği Başkanı Mehmet Baybağan’ın Başkanlığını yaptığı S.S. Bor Esnaf Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Yönetim Kurulu Olağan Genel Kurulu toplantısı Bor Halil Nuri Yurdakul Kültür Merkezi salonunda yapıldı.

Bor Esnaflar ve Sanatlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Genel Kuruluna; CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat, Kredi ve Kooperatifi Başkanı Mehmet Baybağan, Niğde Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği (NESOB) Başkanı Erdoğan Aykin, Niğde Esnaf ve Sanatkarları Kredi Kooperatifi Başkanı Fahri Eker, Niğde Terziler Odası Başkanı Alim Yeşil, Niğde Elektrikçiler Odası Başkanı Ümit Yörükoğlu, Niğde Demirciler Odası Başkanı Turgut Taygur, Bor Marangozlar Odası Başkanı Kani Demirbilek, Bor Bakkallar Odası Başkanı Kadir Yalçın, Bor Gıda Maddeleri Odası Başkanı Haceli Acar, Bor Kahveciler ve İnternetçiler Odası Başkanı Şaban Arıkan, Bor Halk Bankası Müdürü Eyüp Küçük Dilli, CHP İlçe Başkanı Erdal Gevrekçi, İl Genel Meclisi Üyeleri,  Bor Ticaret Odası Başkanı Nurettin Eriç, Bor Şoförler Odası Başkanı Durmuş Cengiz, Bor Terziler Odası Başkanı Bekir Binay, Altunhisar Esnaf Kefalet Kop. Başkanı Bayram Bozkurt ve Bor Esnaflar ve Sanatlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi üyeleri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan genel kurul açılışı Doğu Anadolu da yaşanan terör olaylarında şehit düşen ve gazi olan güvenlik güçleri için anlamlı konuşmayla başladı. Genel Kurulda konuşma yapan Bor Esnaf Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Muhterem Hızar açılış konuşması yaparak seçildikleri günden bu yana kooperatifin durumunu özetleyerek tüm emeği geçenlere teşekkür etti.

Bor Esnaf ve Sanatkarları Kredi Kooperatif Başkanı Muhterem Hızar genel kurulda yaptığı konuşmada;

”Göreve geldiğimiz 2012 yılından bugüne 4 yıl geçti bu 4 yıl içerisinde kooperatifimiz adına bir çok olumlu işler başardık takip oranımızı her yıl olduğu gibi 2015 yılı sonu itibariyle %10 a düşürdük. Risk grubumuzu ikinci gruba kredi limitimizi de 150 bin Tl ye yükselttik. Yönetim ve Denetim Kurulumuz olarak Halkbank ile planlı ve disiplinli çalışmanın sonunda Kooperatifimizi eski günlerdeki gibi güzel bir yere getirdiğimizin inancındayız. Amacımız Kooperatifimizi sıfır takipli bir kooperatif olarak Türkiye genelinde sayılı kooperatifler arasına sokmak ve adından söz ettirmek. Burada amaç Bor Esnaf ve Sanatkarının sesini duyurmak ve onları yüceltmektir. Çünkü Bor Esnaf ve Sanatkarları bize 4 yıl önce bu yetkiyi verdi ve bu görevi bize layık gördü onların güvenini sarsmamak ve onların çıkarlarını en üst seviyede tutmayı amaç edindik"dedi. 

Muhterem Hızar konuşmasının devamında: 
Devletimiz Esnaf Kredi ve Kefalet Kooperatiflerine ellerinden geldiğince yeni seçenekler sunarak Esnaf ve Sanatkârlarımızı rahatlatmayı amaçlamıştır. Bunun Sonucunda esnafımıza 2015 yılı içerisinde 10 trilyon kredi dağıttık Bundan dolayı Sayın Başbakanımıza Sayın Milletvekillerimize Sayın Merkez Birliği Başkanımıza Sayın Bölge Birliği Başkanımıza teşekkür ediyoruz. Ayrıca şu an içinde bulunduğumuz Kültür Merkezini hiçbir ücret talep etmeden genel kurulumuz için bize tahsis eden Belediye Başkanımız Sayın Sıtkı Erat beye şükranlarımızı sunuyor teşekkür ediyorum. Kredi geri ödemelerinde çok hassas davranarak kooperatifimizi zor durumda bırakmayan siz saygıdeğer ortaklarımıza da çok teşekkür ederim. Sonuç olarak Bor Esnafı, yönetim kurulumuz ve Halk Bankası Bor Şubesi ile el ele vererek Kooperatifimizi zirvedeki eski yerine taşımayı amaç edindik. Bununda yüzde doksanını gerçekleştirdik. Devamından da kimsenin şüphesi olmasın. Bugün bize tekrar 4 yıl için görev veren herkese sonsuz teşekkür ediyorum. Esnafımızın güvenine layık olmak için var gücümüzle çalışacak ve hiçbir zaman onların güvenini sarsmayacağız. Bu vesile ile yaptığımız genel kurulumuzun Vatanımıza Milletimize ve siz saygıdeğer ortaklarımıza hayırlı uğurlu olmasını temenni eder Bor Esnafına hayırlı ve bol kazançlar diler hepinize saygılar sunarım” diyerek sözlerini tamamladı. 

Bor Esnaf Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Muhterem Hızar’ın konuşmasının ardından divan teşekkülüne geçildi. Divan Başkanlığına Bölge Birlik Başkanı Mehmet Baybağan seçildi. On üç maddeden oluşan gündem maddeleri oylara sunularak kabul edildi.

Bor Esnaf Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifinin yıllık çalışma raporu ve denetim raporları sunuldu. Bilanço gelir gider bilançosu okundu. Kooperatifin hiçbir borcu ve açılmış davasının olmadığı belirtildi.”

YÖNETİM KURULU ÜYELERİ

1-Muhterem Hızar

2-Faruk Önoğlu

3-Gürbüz Bakırcı

4-Durmuş Cengiz

5-Murat Oldaç

DENETİM KURULU ÜYELERİ

1-Ali Durkal

2-Sait Arı

 

ÜST KURUL TEMSİLCİSİ

1-Muhterem Hızar

2-Hazım Güdük

3-Tamer Sabırlar

Dört yıllığına seçildi. Üyelerin salona tek tek ve kimlik kontrolleri yapılarak alındığı genel kurulda, Yönetim kurulu çalışma raporu ve denetim kurulu raporlarının ibra edilmesinden sonra yönetim kurulu seçimine geçildi. Seçimin açık oylamayla yapılacağı kararının alınmasının ardından başkanlık seçimi yapıldı. Tek liste ile gidilen seçimde Muhterem Hızar yeniden Bor Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanlığına seçildi. Günün anısına Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat, NESOB Başkanı Erdoğan Aykin, Bor Esnaf ve Sanatkarları Kredi Kooperatifi Başkanı Muhterem Hızar, Bor Ziraat Odası Başkanı Nurettin Eriç ve Bor Halk Bankası Müdürü Eyüp Küçük Dilli’ye plaketleri verildi. Dilek ve temenninin ardından genel kurul sona erdi.

NİĞDE VE NİĞDELİLERLE GURUR DUYUYORUM

Niğde Millet Vekili Ömer Fethi Gürer konuşmasında; Günün anlamını ve önemini belirterek başladığı konuşmasında Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Niğde’ye gelişi olan 5 Şubat 1934 tarihinin önemine vurgu yaparak, 6 Şubat’ında Bor için önemine değindi. Gazi Mustafa Kemal Atatürk 6 Şubat’ta Sivas Kongresi Üyesi ve Niğde Milletvekili Halit Mengi ile birlikte Bor ilçemize ziyarete gelmiş ve Ulukışla Çiftehan’a birlikte gitmişler ve orada Çiftehan termal suyunun tanıtılması ve Atatürk’ün Çiftehan Termal Suyu kaynağının halkımızın hizmetine kazandırılmasını o dönem Valisi Ziya Tekeli’ye talimat vermiştir. Borçlu esnafların borçlarının ertelenmesi ve esnaflarla ilgili yapılacak olan yasalara destek vermeye devam edeceğini, bu zamana kadar hizmet anlamında siyasi ayrım yapmadan çalışmalarıma devam ettim. Bundan sonra da aynı tempo ile vatandaş ve ülkemizin hizmetinde olmaya devam edeceğim. Herkesi ülke kalkınmasında birlik ve beraberlik içerisinde ben yaptım demeden herkesin bir araya gelerek ortak bir şeylerin paylaşılarak yapılması yönünde daha başarılar elde edeceğimize inanıyorum. Memleketimize yapılacak olan her faydalı oluşumda yanınızda olacağım. Niğde ve Niğdelilerle gurur duyuyorum. Burada bulunan herkese selam ve saygılarımı sunarken esnaflarımıza başarılar diliyorum ” dedi.

ALLAH BİRLİK BERABERLİĞİMİZİ BOZMASIN

Bor Esnaf Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Genel Kurulunda söz alan Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat; Değerli Niğde Milletvekilimiz Sayın Ömer Fethi Gürer Bey, geçtiğimiz gün Bor Belediyemizi ziyarette bulundu kendisine teşekkür ederim. Sayın Vekilimiz Gürer ziyaretlerinde de konuşmasında Bor, Niğde ve Ülkemiz kalkınması konusun da birlik ve beraberlik içerisinde olunması konularında güzel şeyleri ifade etti. Teşekkür ederiz. Kendisine teşekkür ediyoruz.

Küçük bir ilçede böyle bir kooperatifi yaşatmak ciddi bir özveri gerektiriyor. Bu özveriyi gösteren değerli büyüklerimi bu hepsini saygılarımla karşılıyorum. Tabi ki baktığınız zaman dünya kaynıyor, Cenabı-Allah birliğimizi dirliğimizi bozmasın. İnşallah hep birlikte mutlu, saygı sevgi içinde aydınlık mutlu kazançlı günler yaşarız. Devletimiz hükümetimiz bu konuda da üzerine düşeni yapmaya devam ediyor. Hep beraber o mutlu günlerde esnafımızla, halkımızla beraber oluruz. Burada ki seçimde kazananı tebrik ediyoruz. Kazanan Bor olsun, Niğde olsun Ülkemiz olsun. Dirliğimiz birliğimiz bozulmasın. Bu birlik beraberliğin Bor’da olduğunu düşünüyorum.

Başkan Erat, TESKOMB Yönetim Kurulu Üyesi ve Konya Bölge Birliği Başkanı Mehmet Baybağan’a  başkanımız dan özel bir ricamız var. Kendisi bildim bileli her zaman Bor Kooperatifine hakikaten çok büyük emeğini veren, her toplantımıza katılan her zaman yanımızda olan birisi başarılar diliyorum. Bor Esnaf Bu güzel desteklerinin daha da artarak devam etmesi dileğimizdir. Bu vesileyle kooperatifimize esnafımıza, ilçemize ve ülkemize hayırlara vesile olmasını diliyorum. 61.Olağan Genel Kurulda yeniden Bor Esnaf Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı seçilen Muhterem Hızar kardeşimi ve değerli yönetim kurulu üyelerini tebrik ediyor, başarılı çalışmalarının artarak devam etmesini diliyorum” Dedi.

BOR’A 5 YILDIZLI TEŞEKKÜR

TESKOMB Yönetim Kurulu Üyesi ve Konya Bölge Birliği Başkanı Mehmet Baybağan, Bor esnaf Kefalet Kooperatifinin çalışmalarını önemseyen açıklamasında; Bor Esnaf ve Sanatkârları Kredi Kooperatifine ve Bor esnafına 5 Yıldızlı Teşekkür ediyorum. Birliğimize bağlı Türkiye genelinde ki Esnaf Ve Sanatkarları Kredi Kooperatifleri içerisinde ilk sıralarda yerini alan Bor Esnaf ve Sanatkarları Kredi Kooperatifi Başkanı ve Üyelerinin dört yıl gibi kısa süre yakaladıkları bu güzel başarılarının devamını diliyor. Dört yıl içerisindeki çalışmalarından dolayı kendilerine 5 yıldızlı Teşekkür ediyorum” dedi.


Editör: TE Bilişim