İl Genel Meclis Başkanı Mahmut Peşin; İl Özel İdaresi, hayırsever vatandaşımızın yapacağı okula 2 milyon TL’ye yakın bir para temin ederek eğitim kurumuna bir destek vermiş olacak” dedi.



 2015 Yılı Şubat Ayı İl Genel Meclisi Toplantılarının sona erdiğini dile getiren İl Genel Meclis Başkanı Mahmut Peşin; “ Toplamda 22 gündem maddesinin görüşüldüğü yoğun bir meclis mesaisi yaşadık. Tüm Meclis üyelerimize, iktidarıyla muhalefetiyle oy birliğiyle verdikleri kararlardan dolayı hepsine teşekkür ederim. Gündem maddelerinden bahsetmek gerekirse, ilimiz için önem arz eden gündem maddelerinden bir tanesi tarıma verdiğimiz desteklerdir. Tarım Tahlil Laboratuarı’nın yanı sıra gündem maddelerimizden birisi de birim fiyatlarının belirlenmesiydi. Bu gündem maddemiz plan bütçe komisyonuna sevk edildi. Niğde Belediye ile söz konusu olan arsa takası da İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na sevk edildi. İl Özel İdaresi Disiplin Amirleri Yönetmeliğinin kabulü, yine diğer bir maddemiz Bor Belediyesi Kızılca Mahallesi’nde hayırsever vatandaşımız tarafından yaptırılacak olan okulun planlarının ilgili arsaya oturmaması sebebiyle Bor Belediyesi tarafından okulun daha geniş yapılabilmesi için bir kısım arazi bağışlanması gerekiyordu ve bu bağış gerçekleştirildi. İl Özel İdaresi, hayırsever vatandaşımızın yapacağı okula 2 milyon TL’ye yakın bir para temin ederek eğitim kurumuna bir destek vermiş olacak” dedi.

SÖZ KONUSU ARAZİYE YURT YAPILACAK

Niğde Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adan Görür’ün arsa talebini de değerlendiren Peşin; “Üniversitenin bize devrettiği 10 bin metre kare arsayı zamanında üniversiteye vermiştik. Rektör Hocamızın talebi oradaki 45 dönüm arazinin yeniden devriydi. Bu 45 dönümlük araziye yüzme havuzu ve kapalı spor alanı yapmaktı. Bu arazi İl Özel İdaremizin tapulu mülkü. Biz Eylül ayının 110 nolu kararında bu araziye yurt yapmak üzere meclisimiz tarafından karar aldık. Bu karar neticesinde Rektör Hocamızın talebi tüm meclis üyelerimiz tarafından uygun görülmeyerek red edildi. Söz konusu araziye yaptıracağımız 4 bin kişilik yurda ilave 2 bin kişilik yurt için meclisimiz bir karar almıştı” diye konuştu.

JEOTERMALLE İLİMİZİN GELİRİ ARTACAK

“Diğer bir maddemiz Narlı Göl Projesi” diyen İl Genel Meclis Başkanı Peşin; jeotermalle ilimizin gelirini arttırmak için yoğun gayret gösterdiklerini söyledi. Narlı Göl etrafında günü birlik tesisler yapmak için 18 uygulama çalışmalarını tamamladıklarını belirten Peşin; “Yine Narlı Göl’de sera kurmak üzere 200 hektar arazi satın alıyoruz. Geçen ay satın aldığımız bu 50 dönüm araziyi bir firmaya uzun süreli kiraya verdik. İnşallah ilimiz sera gelirlerinden yoğun bir kazanım elde edecek. Buraya kiralamak isteyen firma sahiplerinden istediğimiz tek şart o arazi sahiplerinin çalıştırılması. Orada vatandaşlarımızın seracılığı öğrenmesi, işin işleyişini öğrenmesini ve bilgi sahibi olmasını istiyoruz. Gündem maddelerimizde hem oteller hem de sera var. Yeraltından suyu temin edip ilgili kurumlara vermek ve gelir elde etmek bizim yükümlülüğümüzde. İl Özel İdaremizin hizmetlerini yürütebilmesi için 75 kişilik geçici işçi alımı için meclisin yetki vermesi gerekiyordu İl Özel İdaresi’ne bu yetkiyi verdik” diye konuştu.


Kaynak; Yeniyıldız gazetesi
Editör: TE Bilişim