Merkezi Ankara’da bulunan Bor Kültür ve Dayanışma Derneği 13. Olağan Genel Kurul toplantısını yaptı.

Yeni yönetim organlarını belirleyen Bor Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanlığına Ömer Tutumlu, Başkan Yardımcılığına Azmi Savcı, Sekreterliğe Hacı Ahmet Yücel, Muhasipliğe Hasan Yavuz, Yönetim Kurulu üyeliklerine Atıf Atasever, Emin Postacı, Erol Atalan seçildiler.
Kısa adı BOR-DER olan Bor Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Ömer Tutumlu, “Yönetim Kurulumuz temiz bir sayfa açarak, yeni bir heyecanla Türkiye’deki Bor ve Borluların tek derneği olan Kültür ve Dayanışma Derneğini layık olduğu yere, en yükseğe çıkarmayı arzu etmektedir. Bu maksatla bugüne kadar olan bütün aidat borçları silinmiştir. Bu hedef sadece Yönetim Kurulunun çabalarıyla gerçekleşmez. Yönetim Kurulu üyelerimiz hiçbir maddi çıkar beklemeden sizler adına, herkesin arzu ettiği bir ideali gerçekleştirmek için aracılık edeceklerdir” dedi.

Yaklaşık 1300’lü yıllarda Türklerin Kayı boyu tarafından yerleşime açılan Bor yerleşim merkezinin 1923 yılında Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş yılında kaza olduğunu belirten Başkan Tutumlu, böyle tarihi ve zengin bir geçmişi olan Bor’un Kültür ve Dayanışma Derneği’nin içinde bulunduğu duruma dikkati çekerek; “Niğde’nin en büyük ilçesinin Başkentimiz Ankara’da temsili, hemşehrilerimizin Başkantteki eğitim, ziyaret, v.b. her türlü ihtiyaçlarının giderilebilmesi için dernek çok önemli bir ihtiyaçtır” diye konuştu.

Nüfusu 5000 olan Ulukışla İlçesinin, nüfusu 2000 olan Fertek Köyünün bile müstakil dernek binaları bulunduğuna dikkati çeken Başkan Ömer Tutumlu, “Başka İllerin ise küçücük köylerinin bile dernek yerleri vardır. 1992 Yılında kurulan derneğimiz çok güzel dayanışma örneği göstermiş, coşkulu, heyecanlı, güzel günleri de görmüştür. Ancak son yıllarda heyecan azalmış, yeni üye katılımı sağlanamamış ve maalesef fedakar bir avuç Bor’lunun özveri ve çabasıyla bugünlere gelmiştir” dedi.

“Hep beraber yeni bir heyecanla güçlü bir dernek kurmalıyız. Bunun için Türkiye’nin her yerinde yüreği Bor ve Borlu için atan hemşehrilerimize ulaşmalıyız” çağrısında bulunan Tutumlu, derneklerinin bugün adres olarak Niğdeliler Vakfını kullandığını, Vakıf Yönetiminin bütün Niğdelilere kucak açarak önemli bir görevi yerine getirdiğini, ancak bütün hemşehrilerinin ‘Derneğin bir yeri yok mu?’ sorusunu yönelttiğini, müstakil bir yerleri olmadığını öğrenince hayal kırıklığına uğradıklarına dikkati çekti.

Tutumlu; “Bu nedenle en kısa zamanda bütün Bor sevdalılarının teklif ve önerileri dikkati alınarak bir müstakil dernek yeri temin edilmesi planlanacaktır. Bu amaç için herkesle, her kuruluşla temas edilecektir. Yönetim Kurulu olarak bu hedefe ulaşmak için yapılan öneri ve çalışmalar Bor kamuoyu ile paylaşılacak ve başarı için her yol denenecektir. Bor’un her Kurumundan ve her Borlu’dan destek bekliyoruz. Birlikten kuvvet doğar. Biz bir ve diri olursak, tek hedefimiz Bor ve Borlu’ya hizmet olursa hedefimize ulaşırız” şeklinde konuştu.

Facebook ve Whatsapp’da Bor Kültür ve Dayanışma Derneği adıyla iletişim ağları kurulduğunun altını çizen Başkan Ömer Tutumlu, üyelere SMS bilgi gönderme hizmetlerinin devam ettiğini, 2 yıllık yol harikası ve hedeflerin dönem dönem ve sık sık Borlu, Bor’un bütün sevdalıları ile paylaşılacağını belirterek; “Biz Bor’a ve Borlu’ya güveniyoruz. Siz de bizlere güveniniz” dedi.

 
 
Editör: TE Bilişim