Bor Belediyesi, geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da ‘Çevrenize Yeşil Katın’ sloganıyla vatandaşlara ücretsiz olarak binlerce meyve ağacı dağıtıyor.

Haber: Ali AKBAŞ

Bor ve Bölgesine özgü farklı aromatik ve tatta yetişen en doğal Şekerpare Kayısısı herkesin tercih ve beğenisini artırıyor. Bor Şekerparesini tadanların artan talepleri doğrultusunda Bor Belediyesi Bor’da farklı bir  farkındalık oluşturarak 10 Mart 2016 tarihi itibari ile başlayan Şekerpare Kayısı fidan dağıtımı belediye görevlileri ve araçları tarafından Bor’da yaşayan hemşerilerine mahallelerdeki sakinlerine kapıda teslim ediyor.

Bor Şehrine özgü hoş kokulu ve tattaki Şekerpare Kayısı fidanları sayıca artırılarak yıllar sonra Bor ilçesinde tekrar bambaşka meyve ağaçlarını yaşatır hale getirmeyi amaçlıyor.

Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat açıklamasında: “Belediye olarak, ilçemize özgü nesli tükenmekte olan Şekerpare kayısı ağacının devamı için, gerçek Bor Şekerpare fidesi olarak yetiştirilmiş şekilde üreticiden alarak ilçemiz mahallelerindeki hemşerilerimize dağıtımını gerçekleştirdik” dedi.

Vatandaşlar, belediyenin başlatmış olduğu bu farklı çalışması ile ilgili memnuniyetini dile getirerek Bor’un değerlerine hep birlikte sahip çıkacaklarını dile getirirken, emeği geçenlere teşekkür ettiler.   

                

Editör: TE Bilişim