19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramında AKP hükümetinin stadyumları bayramlara
  kapatması ile birlikte artık gelenekselleşeceği belirtilen Bor İlçesinde yapılan Fener alayı ve ardından yapılan müzik eğlence programı bu yılda gerçekleştirildi.

 Haber : Selim GÖKEL


Yürüyüşe CHP Niğde Milletvekili Doğan Şafak, CHP Niğde İl Başkanı Ünal Baykan, Merkez İlçe Başkanı Abdullah Türkmen, CHP Bor İlçe Başkanı Hacı Mustafa Çopur, MHP Bor İlçe Başkanı Şefik Çalgın, ADD Bor Şube Başkanı Ganime Şeren, Türk Harb-İş Bor Şube Başkanı Ali İhsan Daş, Bor Ülkü Ocakları Başkanı Yasin Koral, parti yöneticileri, sivil toplum kuruluş temsilcileri ve bir çok vatandaş katıldı.

 

Bor ilçesinde yapılan Fener Alayı Gençlik Yürüyüşü  Bor Kaymakamlık binası yanından başladı. Ellerinde meşale, Türk Bayrağı ve Atatürk posterleri olan genç, yaşlı, çocuk yüzlerce kişi yürüyüşe katıldı.  Eski Hükümet Meydanında gelindiğinde burada saygı duruşu ve istiklal marşı okundu. Tertip komitesi adına kısa bir konuşma yapan ADD Bor Şube Başkanı Ganime Şeren ; Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Fener Alayı tertip komitesi adına bu etkinliğe maddi manevi destek veren kişi, kurum ve kuruluşlara, müzik grubumuza ve halkımıza çok teşekkür ederiz. 19 Mayıs Milli Mücadalenin başlangıç tarihidir. Türkiye Cumhuriyetinin taşlarının döşendiği gündür, istiklali tam olmanın bilincidir. Emperyalizme kafa tutmanın günüdür. Milletin azim ve kararının şahlanış günüdür” diyerek 19 Mayıs’ın önemini anlattı.

 

Meydanda toplanan kalabalık O Ses Türkiye yarışması finalisti Niğdeli sanatçı Arzu Akdaş ve ekibinin söylediği müzik parçaları ile çoştu.

Yaklaşık bir saat süren coşkulu konserin ardından havai fişek gösterisi yapıldı.  

 

BOR’da CHP , MHP ve ADD ‘den çelenk koyma töreni

 

Geçtiğimiz yıl, AKP Hükümeti’nin aldığı kararla Bayramlar hem stadyumlarda kutlanmıyor, hem de sadece bayramla ilgili tek kurumun çelengi Atatürk büstüne konuluyordu.

Geçtiğimiz yıl olduğu gibi yılda Bor İlçesi’nde 19 Mayıs Bayramı sabah yapılan resmi törenlerinin ardından alınan izinle saat : 12:00’da  CHP ve MHP Bor İlçe Başkanlıkları ve Atatürkçü Düşünce Derneği Bor Şube Başkanlıkları Atatürk büstüne çelenk koydu. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı okudular.

Alternatif çelenk sunumu programına, CHP Bor İlçe Başkanı Hacı Mustafa Çopur, MHP İlçe Başkanı Şefik Çalgın ile ADD Bor Şube Başkanı Ganime Şeren ile birlikte parti yöneticileri ve bazı sivil toplum kuruluş temsilcileri de katıldı.

 

Editör: TE Bilişim