Bor Belediye'sinin 2013 projelerinden birisi olan Bahçeli Kahve Sosyal Tesis projesi hayata geçirildi.


Bor ilçesi  tarihi Bahçeli Kahve olarak bilinen sosyal alan , Bor Belediyesi tarafından yeni yüzüyle ilçeye kazandırıldı.Hergeçen gün marka şehir olma yolunda önemli projeleri hayata geçiren Bor Belediyesi , şehrin yüzyıllardır gelen tarihinede ışık tutuyor.Bor'un merkezinde bulunan  Bahçeli Kahvenin yeni yüzüyle ilçeye kazandırılma çalışması vatandaşlar tarafından da olumlu karşılanırken ,  tarihin gün yüzüne çıkartılmasının Bor için önem arz ettiği vurgulandı. En ince ayrıntıya kadar projelendirilen ve çalışmaları tamamlanan  Bahçeli Kahve , yeni ahşap görüntüsüyle ilçenin tarihini yansıtmaya devam ediyor.

Bahçeli Kahve  yeni halinin ,  ilçe görünümünede katma değer olduğunu vurgulayan Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat , daha öncesinde çevreye kötü koku yayan ve vatandaşları rahatsız eden WC'lerinde tamamen yenilendiğini belirtti.


BOR İLÇESİNİN TARİHİ VE DOĞA İMAJI YÜKSELİYOR

Erat, ayrıca ahşap duvar olarak nitelendirilen bahçeli kahve çevresinin çiçeklerle de donatıldığını dile getirdi. Bay-bayan olmak üzere  2 ayrı WC bulunduğunu söyleyen Belediye Başkanı Sıtkı Erat ; " bu WC'lerde Bay bölümünde  , 1 özürlü , 3 normal , abdest alma yeri ve lavabolar , bayan bölümünde ise 1 özürlü , 2 normal , abdest alma yeri ve lavabolar bulunacak.Üst kısımda vatandaşlarımız ahşap kamelyalar altında oturup hoşça vakitlerini geçirebilecek , zamanlarını değerlendirebilecekler.İlçemizin merkezinde  bulunan Bahçeli Kahvenin görüntüsünü tarihine yakışır bir şekilde restore ederek, tarihin yaşamasına katkı sağlamış olduğunu düşünüyorum"  dedi.


Erat sözlerinin devamında ise , bu zamana kadar yaptığımız ve bundan sonra da yapacağımız her türlü çalışmalarımız ilçemizin imajını yukarı çekmek ve anadolu'da markalaşmasını sağlamak için olacaktır.İnşallah bundan sonraki projelerimizde de gerek görsel açıdan gerekse tarih açısından Bor Belediyesi olarak ilçemize  eserler kazandırmaya devam edeceğiz"  dedi.

Editör: TE Bilişim