Bor Belediyesi  , Bor Merkezde bulunan  yıllardır  çözüm bekleyen ve bölgedeki en önemli kavşakta bulunan Eski Hükümet binasının 2011 yılındaki  yıkımının ardından ortada kalan dükkanlarında yıkımını gerçekleştirdi.


Yapılan  çalışmalar ile  birlikte dükkanların yıkımı  en çok çevrede bulunan esnafı sevindirdi. Mülk sahipleriyle  anlaşılarak dükkanların yıkımlarının ardından  Başkan Erat'a, bölgedeki esnaf ve çevre sakinleri teşekkür etti.

Uzun yıllardan  beri çevre sakinleri tarafından yıkılması istenen Eski Hükümet  binası, 2011 yılında  Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat'ın yoğun çabası ve çalışmalarının ardındın yıkılmıştı. Söz konusu bina ile ilgili olarak zamanında  çok sayıda şikayet aldıklarını ve bu bölgede sık sık trafik kazası olduğunu belirten Erat , "ilçemizin en önemli ticaret merkezlerinden biri olan bu bölgenin rahatlatılması son derece önemliydi. 2011 yılında Eski Hükümet binasının yıkımını gerçekleştirdik, halkın yaşamsal alandaki bir sorunun daha çözüme kavuşturarak tarihi bir iş başarmıştık'' dedi.


Eski Hükümet binasının  yıkılması görevinin kendi dönemlerinde  olmasına ilişkin görüşlerini belirten Erat,bu binanın yıkımı bize nasip oldu.Şimdi yıkılan binanın ardından alanı geri çekerek ilçemize yeni bir iş merkezi kazandırdık.Bunun neticesinde ortada kalan dükkanların da mülk sahipleriyle anlaşarak,dükkanların yıkımını gerçekleştirdik" dedi.








Editör: TE Bilişim