Bor İlçesi’nde Ramazanın ilk günü Bor Belediyesi  iftar çadırında ilginç görüntülerle geçti.  Manevi ortamı farklı şekilde yaşamak isteyen bir çok vatandaş iftar çadırında buluştu.


Bor Belediyesi tarafından gelenekselleşerek her  Ramazan ayında açılan iftar çadırı ramazanın ilk gününde vatandaşlar tarafından büyük  ilgi gördü.  Bor Zafer İlkokulu bahçesinde açılan Bor Belediyesi  iftar çadırında ramazan ayı boyunca iki bin kişiye yetecek sıcak yemek sunuluyor.

Ramazanın ilk günü,  ilk iftar saatinde vatandaşlarla birlikte olan Bor Belediye Başkanı  Sıtkı Erat ve Kaymakam  Adnan Karaosmanoğlu  kuyrukta beklerken  ilginç diyaloglar oluştu.  Başkan Erat’a  Bor Belediyesi’nin bu hizmetinden dolayı memnuniyetlerini  ilettiler.

KAYMAKAM İFTAR YEMEĞİ DAĞITTI

Samimi ve renkli davranışları ile geldiği günden beri Borluların ilgi ve dikkatini çeken Bor Kaymakamı Adnan Karaosmanoğlu  yemek tezgahının arkasına geçerek  yemek dağıtımına yardım etti.  Ağzında maskesi , elinde kepçe ile yemek dağıtımı yapan Kaymakamı  gören vatandaşlar hayli şaşırdı.

BAŞKAN ERAT; “ HERKESİN BU MANEVİ HAVAYI YAŞAMASINI İSTİYORUZ”

Yemek dağıtımının ardından dualar edildi ve ilk oruç hep birlikte açıldı. Yemek sırasında ve yemekten sonra vatandaşlarla sohbet edip ramazanlarını kutlayan Başkan Sıtkı Erat ,  Belediyenin iftar çadırına bütün hemşerilerimizi  davet etti. Başkan Erat “  Çok şükür ki yine mübarek aylara ulaştık. Her şey güzel,  burada  binlerce insan hep beraber iftar yapıyoruz,  aynı çorbayı, aynı ekmeği yiyor aynı suyu paylaşıyoruz.  Biz her gün buradayız, Borlulardan ricamız,  genci, yaşlısı, çocuğu, zengini, fakiri hep bir aradayız,   herkesi  en az bir gün buraya bekliyoruz. Bu  güzel manevi  havayı  yaşamalarını istiyoruz. “dedi.

 

Bor İlçe Kaymakamı  Adnan Karaosmanoğlu ise ;  Başı rahmet  ortası mağfiret ve sonu cehennemden kurtuluş diye nitelendirdiğimiz  Ramazan ayının ilk iftarını bu gün vatandaşlarımız ve  Belediye Başkanımızla birlikte açtık bunun mutluluğu içerisindeyiz. En güzel örneği olarak Kaymakam ve Belediye Başkanı olarak İlçemiz de biz bir ekibiz, ekibin sembolleriyiz. Vatandaşlarımızla beraber olacağız, onların dertlerini dinleyeceğiz,  derman olmaya çalışacağız.” dedi. 














Haber : Selim GÖKEL
Kamera : Erdal GÜÇER



Editör: TE Bilişim