ANKETİMİZ SONA ERDİ... SONUÇLAR AŞAĞIDA... ANKETİMİZDE YER ALAN İSİMLERE, KATILAN VE ONLARCA YORUM YAPAN OKUYUCULARIMIZA TEŞEKKÜR EDİYORUZ. 


Bor Belediye Başkan Adayı Kim Olsun
? Anketimizi yapmaktaki amacımız;

 

Bor İlçemizde siyasi hareketliliği artırmak, yeni fikir kritikleri – tartışma oluşturmak, partilerin var olan önder isimlerinin yanına yenilerini katmak. Faal siyaset yapanlara ivme kazandırmak, potansiyel olarak siyaseti düşünenlerin kafasında bir hedef oluşturmak. İçerde ve dışarıda bulunan Borluları tanıtmak, Bor ve siyasetine ısınmalarını, takip etmelerini, taraf olmalarını sağlamak. İlerisi için potansiyel adayları, liderleri, önderleri ya da fikir sunabilecek kişileri Bor ilçemize kazandırmak gibi başlıca samimi sebepler olarak sıralayabilirim.

 

Önceki yazımızda da bahsetmiştik, bu isimleri olan kişilerin bir kısmının adaylığı bile söz konusu olmayacağını belirtmiştik.

  

Bor’da yerleşik ve  Bor İlçemiz dışında Anketimizde yer almaları için 53  kişi ile telefon ve elektronik ileti  irtibatı kurdum.

 

 Hepsi de ilgi ve düşünce için teşekkür etti. Aklıma gelmeyen ama böyle bir anketi duyup yazdıranlar da oldu. Hala şu satırları yazmadan önce bile neden benim ismim yok diyenler de. İsteksiz olup amacımı anlattıktan sonra kerhen yazdıranlar da… Aramaya gerek duymadığım birkaç kişi den ibaret önderlerde oldu.

 

İsmi geçen herkese teşekkür ediyorum.

 

İsterdim ki… Bu 53 kişinin hepsi anketimizde yer alsın.  Ama olmadı…

 

Benim amacım bir partiye, bir gruba hizmet etmek değil, bir partiyi bir grubu, sıkıntıya sokmak hiç değil…

 

Bunu düşünseydim, nedeni ile birlikte burada yazacak kadar açık yürekli ve cesaretliyim.

 

Anketimizin 15 gün devam edeceğini deklare etmeme rağmen, Anketimizi  Pazartesi gecesi,  zamanından daha erken  sona erdireceğim.

 

Anket ardından sonucu da yorumlamayacağım. Bu anket çerçevesinde görüşmelerim, yayından sonra gelen yansılamalar.  Bor ve siyaseti açısından büyük birikime sebep oldu. Bunları zamanla köşe yazılarımda ya da haber yorumlarımda satır aralarında bulacaksınız.

 

 

Anketimizi daha önce bildirdiğimiz tarihten önce  sonlandırmamızın bir çok sebebi var… Bunlardan bazı önemli gördüklerim ise;

 

 

- İsminin bazı kişilerle bir arada anılması, aynı kategoriye konulması gibi tercihler.

 

- Önce yazdırıp ardından bazı grup baskısı ile isminin kaldırılmasını talep edenler oldu.

 

- Bazı partilerden yeterli isime ulaşılmaması,

 

- Bazı parti yetkililerinin anket zamanının uygun olmadığı dilekleri

 

- Bazı parti aday listesinde “Şu adam varsa ben yokum” tercihleri

 

- Bazı yeni isimlerin yazılma talebi ama teknik açıdan olmaması.

 

- Sitemizin ve dolayısı ile anketimizin etkisinin önemsenmemesi ama tam aksi olması,

 

- Komplo teorisyenlerine taş çıkartan şaşırtıcı iddiaları içeren yayınlayamadığımız  yorumlar ve iletiler.

 

- Yayından sonra oluşan olumlu ve olumsuz geri dönüşümlerin bazı adaylarımızı  rahatsız  etmesi….

- Şuana kadar 2 gün bile olsa anketimizin  Bor İlçemizde yaptığı etkiyi biliyor ve gözlemliyoruz, bir parça da olsa anketin amacına ulaşmış olması...

 

… gibi sıralanabilir.

  

Okuyucularımızdan ve Anketimize katılan isimlerden özür diliyorum. Samimiyetimizden kimsenin şüphe etmemesini de rica ediyoruz.

 

İlk paragrafta sıraladığım  amaçlarımızı gerek ileriki zamanlarda ki anketlerimizle,  gerekse farklı şekilde  gerçekleştirme çabalarımızın olacağını, bunu bizim dışımızda yapmaya çalışanların yanında olacağımızı da belirtiyorum.

 

Sağlıkla Kalın…


Selim GÖKEL
Borhaber.net 
Site Yöneticisi


***************************************************


NİĞDE BELEDİYE BAŞKAN ADAYI KİM OLSUN anketimiz sonuçları için TIKLAYIN

****************************************************

ANKETE BAŞLARKEN YAZDIĞIMIZ HABER İSE AŞAĞIDA

 
Borhaber.net ‘den yine çok konuşulacak bir anket daha…

 Niğde Belediye Başkan Adaylığı için geçtiğimiz haftalarda bir anket yapmıştık  ve büyük ilgi görmüştü. Sonuç ve yorumları için tıklayın

Şimdide “Bor Belediye Başkan Adayınız Kim Olsun? diye soruyoruz. Anketimiz 16 Şubat 2013 Cumartesi günü başladı ve 15 gün sürdürmeyi düşünüyoruz.

 Henüz Bor Belediye Başkan adaylığını resmen açıklayan kimse  olmadı. Anketimizde yer alan isimlerden bazılarından izin alarak yazdık,  ama bazılarını ise farklı kesimlerden Bor halkına, siyaseti takip eden kişilere ve parti yöneticilerine sorarak oluşturduk. Anketimizde yer alan isimlerin hoşgörüsüne sığınıyoruz.

Burada yer almasını istediğimiz kamuoyu tarafından dillendirilen üç partiden birkaç isim daha oldu. Ancak ısrarla adaylık-gibi veya bundan sonrası için  ileriki zamanlarda siyaset gibi bir düşüncelerinin olmadığını anket sonucu ile kamuoyu baskısı oluşabileceğini ileterek aday listesinde yer almamalarını ısrarla  iletenler oldu.

Burada ismi geçen adayların hepsinin de Bor Belediye Başkanlığına aday olacakları gibi düşünce oluşmasın ama büyük çoğunluğunun böylesi bir düşüncesi var ve var olduğu düşüncesi bizde  oluştu.  Yine söylüyoruz buradaki isimler  yaptığımız araştırma,  aldığımız görüşler neticesinde oluşmuştur.

Amacımız, Bor İlçemizin siyasi yapısına bir katkı sağlamak. Nabız yoklanmasının bir ayağını oluşturmaktır.  Tamamen iyi niyetle oluşturulmuş ve sizlerin iyi niyetle oy kullanmasına sunulmuştur.

Bor siyaseti üzerine hatta burada ismi olmayan ama aday olmasını istediğiniz isimleri de, Bor siyasetini de ve bu konuda ki bütün düşüncelerinizi aşağıda yorumlayabilirsiniz. Lütfen yorumlarınızı kişisel hesaplar, aşağılayıcı ve argo tabirlere yer vermeden fayda sağlayacak şekilde  yapınız, aksi taktirde yayınlanmaz.

 Herkese teşekkür ediyoruz.

 

Editör: TE Bilişim