Niğde ili Bor İlçesi Sokubaşı mahallesi. Hal arkasındaki Bor Balkan Türkleri Derneği hizmet binası açılışına AK Parti Niğde Milletvekili Yavuz Ergun, Selim Gültekin, Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, Bor Belediye Başkanı Serkan Baran, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşu üyeleri ve davetliler katıldı.

Derneğin açılış programı saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasıyla başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Dernek başkanı Abdullah Özdamar, açılış konuşması yaptı.

Başkan Abdullah Özdamar konuşmasında; “Balkan göçmenleri, ataları 100 yılı aşkın bir süre önce Türkiye’ye göç ederek burasını vatanı olarak kabul etmiş ve bu ülkenin kalkınıp gelişmesi için çalışmış ve çalışmakta olan atalarının torunlarıdır. Bugün burada beraberimizde bu topraklarımıza getirdiğimiz ve bugün unutulmaya yüz tutmuş, gelenek göreneklerimizi, kültürümüzü, müziğimizi ve folklorumuzu yaşatmak için derneğimizin açılışını yapmış bulunmaktayız. Kurmuş olduğumuz bu dernek vasıtasıyla bugünden itibaren bir sivil toplum kuruluşu olarak Bor Şehrimizin gelişip güzelleşmesi, sosyal ve kültürel yaşamda güzelleşmesi için elimizi taşın altına koyacağımıza söz veriyoruz” dedi.

Birlik ve beraberlik çok önemli…

Birlik ve beraberliğin önemine değinen Bor Balkan Türkleri Derneği Başkanı Abdullah Özdamar; “Size Selanik’ten, Üsküp'ten, Makedonya'dan, Bosna’dan, Priene’den, İskeçe'den Kırım'dan tüm Balkanlardan selamlar getirdim.

Bizler, onurlu şerefli çok büyük bir aileyiz. Bizleri buralara getiren atalarımıza Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ve hepsine rahmet diliyorum. Allah birlik ve beraberliğimizi bozmasın dileyerek dernek binamızın açılışına tüm dernek üyelerim adına teşekkürlerimi sunar hoş geldiniz diyorum” dedi.

Bor Balkan Türkleri Derneği hizmet binası açılışına katılan davetliler, birbirinden güzel değerli tarihi kitaplar, resimler, el işçiliği eşyaların sergisi ve söylenen Rumeli Türküleri büyük ilgi topladı.

Geleneksel çeşitli yiyeceklerin ikramların ardından memnuniyetlerini dile getirerek, görevlerinde başarılar dileyip ayrıldılar.

Editör: TE Bilişim