Ramazan Bayramında Bor İlçemize her bayram olduğu gibi, çevre illerden bir çok Borlu geldi. Bor’a bir hareket ve bereket  geldi ama beraberinde de son yıllarda bayramda ekmek bulamama sorunu çıktı.

VİDEO HABERİN ALTINDA

Haber : Selim GÖKEL

Ülkemizin başka şehirlerinde gurbette yaşayan hemşerilerimiz güzel bir gelenekle bayramları memleketlerinde geçiyor. Köylüsü, kasabalısı, kentlisi  arife gününden itibaren ilçemize geliyor. Bor’un nüfusu Bayramlarda katlanıyor.

 

Bayramlarda kalabalıklaşan Bor İlçesinde ne yazık ki son yıllarda ekmek sıkıntısı baş gösteriyor. Bayram'da ilçede bulunan çok fırının kapalı olmasından dolayı  Bayramın 1. günü ve 2. günü Bor İlçesinde öğleden sonra  ekmek bulmak mümkün olmuyor. Her bayram yaşanan ekmek sıkıntısı ilçemize gelen misafirlerimizi zor durumda bırakıyor.

 

Bayramın 1. ve 2. günü,  Borlular ilçenin tek açık fırını Adana Caddesi üzerindeki Karadeniz fırınından ekmek alma çabası içerisindeler. Fotoğrafları gece geç saatte çekmemize rağmen, hala ekmek bulma derdinde olan vatandaşlar akşam saatlerinde ekmek kuyruğunun çok daha uzun olduğunu, Belediyenin bu konuda önlem almamasından şikayetçiler.

 

Borlulara bayramda ekmek yetiştirmekte büyük çaba sarf eden ve 24 saat açık tek ekmek fırını olan Karadeniz Unlu Mamüller’in sahibi Selahattin Köroğlu “ Borlulara hizmet etmekten mutluluk duyuyoruz. Çok şükür işlerimiz de iyi, 24 saat hizmet veriyoruz.  Bayram olsun, seyran olsun her zaman  ekmek çıkarmak zorundayız. Memleketimize gitmesini eş dost akrabalarımız ile bayram geçirmeyi bizde isteriz. Ancak ekmek, temel  bir ihtiyaç fırın açık olmak  zorunda, bu çabalarımıza  rağmen bayramın 2. günü tek açık fırını olan bizlere başımızda ekmek bekleyen 40 adam varken,  Belediye Zabıta Memurları gelerek evrak soruyorlar, kapalı yerleri sormaları gerekirken bizden muayene evrakları istediler”.diyerek serzenişte bulundu.

 

Fırın önünde sıra bekleyen vatandaşlar ise  bayramda misafirlerin ve ev halkının değişkenliğinden dolayı gün içinde kaç ekmeğe ihtiyaçları olduğunu tahmin edemediklerini, öğleden sonra Bor’da ekmek derdine düştüklerini, her bayram bunu yaşadıklarını, başka il ve ilçelerde  artık bu konuların aşılmış olduğunu, günün her saatinde ekmek bulabildiklerini ama Bor ilçesinde bu sorunun son yıllarda da daha da arttığını,  geçtiğimiz yılarda  komşulardan yufka ekmek istediklerini, bu soruna Bor Belediyesinin yada Kaymakamlığın bir çözüm bulması gerektiğini belirttiler. 

Bor Belediyesi'nden Fırıncılara Son UYARI haberimiz için TIKLAYIN


Videoyu izlemek için üzerine tıklayın...

Editör: TE Bilişim