Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan , “Başkan Mahallenizde, Söz Sizde” sloganıyla İlhanlı Mahallesi Sosyal Tesislerinde ilkini gerçekleştirdiği mahalle toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. İlhanlı ve çevresindeki 5 mahallede ikamet eden vatandaşların katıldığı kahvaltılı toplantıda katılımcıların sorun, talep ve isteklerini dinleyen Başkan Akdoğan, bölgeye yapılacak olan alt ve üst geçitler, sosyal tesisler, rekreasyon alanları, parklar ve altyapı çalışmalarıyla ilgili müjdeler verdi.

Niğde Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’nün, organize ettiği toplantıya, İlhanlı, Nar, Çayır, Burhan ve Şahinali mahallelerinin muhtarları ve bu mahallelerde ikamet eden vatandaşlar katıldı. Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, başkan yardımcıları ve birim müdürlerinin de hazır bulunduğu toplantıda, mahalle muhtarlarının ve vatandaşların, sorun, istek ve taleplerini dinledi. Adı geçen 5 mahallede 2009 yılından bu yana yapılan hizmetlerle ilgili kısa açıklama yapan Başkan Akdoğan, bu bölgeye yapılacak yeni projelerin müjdesini verdi.

AMAÇ; VATANDAŞLARLA BİRARAYA GELMEK…

Başkan Akdoğan, konuşmasında ilkini gerçekleştirdikleri bu toplantının belirli zaman aralıklarında diğer bölgelerde de devam edeceğini açıklayarak başladı. Amaçlarının vatandaşlarla bir araya gelmek, onların sorunlarını, şikayet ve önerilerini dinlemek ve çözüm bulmak olduğunu vurgulayan Başkan Akdoğan, son 7 yıl içinde İlhanlı Mahallesine 8 milyon liralık yatırım yapıldığını, bunların başında kaldırım ve asfaltlama çalışmalarının geldiğini bildirdi. Aynı şekilde Burhan mahallesine de 5 milyon liralık yatırım yapıldığını açıklayan Başkan Akdoğan, bu bölgeye 2 ayrı sosyal tesis yapıldığını yine itfaiye binasının da bu bölgeye kazandırıldığını hatırlattı. Şahinali mahallesinde kapalı Pazaryeri çalışmasının halkın hizmetine sunulduğunu, altyapıdan, üstyapıya, sosyal tesislerden sosyal yardımlara kadar bu bölgede, Niğde’nin diğer bölgelerinde olduğu her zaman halkın hizmetinde olduklarını bildiren Başkan Akdoğan,  bu hizmetlerin hız kesmeden devam edeceğini vurguladı.

2016’DA ASFALTSIZ YOL KALMAYACAK

Başkan Akdoğan genel bağlamda da yapılan yolların, kavşakların ve asfaltlama çalışmaları ile parke taşı döşeme çalışmalarının dikkat çektiğini ifade ederek, 2016 yılının sonuna kadar Niğde’de asfaltlanmamış, bozuk asfaltlı yolun kaymayacağını söyledi.

TREN GARINA YAYA ALTGEÇİDİ

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, İlhanlı Mahallesini şehir merkezinden ayıran demiryolunun tren garının olduğu üst geçidin iyi olmadığı yönünde aldıkları şikayetleri değerlendirerek oradaki yaya üst geçidinin altgeçit haline dönüştürüldüğünü, önümüzdeki günlerde altgeçidin vatandaşların hizmetine sunulacağını açıkladı.

ESKİ HAYVAN PAZARI ALANINA ARAÇ ÜST GEÇİDİ

Başkan Akdoğan, eski hayvan pazarının ve itfaiye binasının olduğu alanda araçlar için üst geçit projesi çalışmalarının devam ettiğini, 2016 yılında bu üst geçin ihalesinin tamamlanacağını bildirdi.

SANAYİ SİTESİ HIDIRLIK’A TAŞINIYOR

BÖLGEDE REKREASYON ALANI OLUŞTURULACAK

Eski ve Yeni sanayi sitesi olarak bilinen bölgenin Hıdırlık bölgesine kaldırılacağını açıklayan Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, “Mevcut alanın bütün halkımızın yararlanabileceği yeşil alan, rekreasyon alanı, piknik alanı haline getirilmesi için proje hazırlıyoruz. Bu hizmetimizi de halkımıza sunacağız” dedi.

İMAR DEĞİŞİKLİĞİ İLHANLI’NIN ÇEHRESİNİ DEĞİŞTİRDİ

Niğde Belediye Başkanı Akdoğan, 3 yıl önce İlhanlı Mahallesi’nde İmar İyileştirme Planı yaptıklarını hatırlatarak, “Bu durumun mahallemiz için bir devrim niteliği taşıdığını söyleyebiliriz. Son 1 buçuk yıl içinde İlhanlı Mahallesindeki inşaat oranının arttığını görüyoruz. Bu bölgede inşaat oranı 1’e 7 oranında arttı. Bu adaylığımız süresince verdiğimiz sözlerden bir tanesiydi. Bunu gerçekleştirmiş olmanın mutluluğunu yaşıyoruz” diye konuştu.

İLHANLI’YA SAĞLIK OCAĞI

İlhanlı Mahallesi’ni şehir merkezine bağlayan alt geçitte yağmur sularının birikmesi nedeniyle hoş olmayan görüntülerin ortaya çıktığını anımsatan Başkan Akdoğan, geçtiğimiz günlerde yapılan çalışma ile bu sorunun giderildiğini ifade ederek, “İlhanlı Mahallesi için bir sağlık ocağı planımız var. Bu 2016 yılında hizmet verir hale gelecek. Kapalı Pazar yeri için ise 2 alternatif yerimiz var, karar verince kapalı Pazar içinde girişimlerde bulunacağız” şeklinde konuştu.

VATANDAŞLARDAN TEŞEKKÜR

İlhanlı Sosyal Tesisleri’nde vatandaşların büyük ilgi gösterdiği toplantıda, Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, aileleriyle birlikte kahvaltılı toplantıya gelen çocukların da ilgi odağı oldu. Başkan Akdoğan, hatıra fotoğrafı çektirdiği çocuklara çeşitli hediyeler verdi, oyuncak dağıttı. Vatandaşlar, toplantıyı düzenleyen Niğde Belediyesi’ne ve Başkan Akdoğan’a teşekkür ederken, bu tür etkinliklerin devam etmesini arzu ettiklerini söylediler.

 

http://www.borhaber.net/bor-nigde/baskan-once-dinledi-ardindan-siraladi-h18684.html

Posted by Bor Haber on 5 Aralık 2015 Cumartesi
Editör: TE Bilişim