Kayseri yolu üzerine Türkiye’nin en modern hal komplekslerinden biri yapılacak.  Mevcut hal kompleksinin bulunduğu alana köy garajı yapılacak.  

Eski ve Yeni Sanayi Siteleri, Hıdırlık Mevkii' ne taşınacak.  Mevcut sanayi sitesinin bulunduğu alana rekreasyon ve piknik alanı yapılacak.

Tüm bu projeler 2016 yılı içinde tamamlanarak halkın hizmetine sunulmuş olacak.  Hıdırlık Mevkiinde devam eden Kamyon Garajı ise şubat ayı sonuna kadar tamamlanacak. 

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Niğde’ye hizmet etmek , şehri güzelleştirme, sorunları çözme, oluşabilecek sorunlara tedbir alma noktasında Niğde Belediyesi olarak çalışmalarının devam ettiğini söyledi. Niğde’nin belediye hizmetleri açısından artık kabına sığmayacak bir noktaya geldiğini ifade eden Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, “Önümüzdeki günlerde, aylarda ve yıllarda daha gelişmiş ve  daha modern bir Niğde'de hep beraber yaşayacağız” dedi.

MODERN HAL KOMPLEKSİ

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, mevcut hal kompleksinin yetersizliğine dikkat çekerek, Kayseri yolu üzerine 48 dükkan ve idari binadan oluşan 68  dönüm arazi üzerinde, Türkiye’nin en modern hal komplekslerinden birini inşa edeceklerini bildirdi. Başkan Akdoğan, Kayseri yolu üzerinde yapılacak olan modern hal kompleksinin ocak ayı sonun ihale edileceğini ve 2016 yılının sonunda hizmete gireceğini açıkladı.

KÖY GARAJI SORUNU ÇÖZÜLÜYOR

Belediye Başkanı Akdoğan, şu anda köy garajı olarak kullanılan arazinin İl Özel İdaresine teslim edilmesi gerektiğini belirterek, “Biz bu noktada Köy Garajını şehir dışına taşımak istemedik. Çünkü şehrin dışına taşırsak hem bölgedeki esnaf mağdur olur hem de köy ve kasabalardan gelen yolcular şehrin dışına indirilirdi. Niğde Belediyesi olarak Köy Garajını, şu anda hal kompleksi olan bölgeye taşıyacağız. Yeni halk kompleksimizi de Kayseri yolu üzerine inşa edeceğiz. Bu bağlamda yeni Köy Garajının da Niğde’ye kazandırılmış olduğunu belirtmek istiyorum. Niğde’mize hayırlı olsun” diye konuştu.

KAMYON GARAJI İNŞAATI TAMAMLANIYOR

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Hıdırlık Mevkii'nde inşaatı devam eden Kamyon Garajı'nın tamamlanma aşamasına geldiğini söyledi. Hava şartlarının izin vermesi halinde, Kamyon Garajının şubat ayının sonuna doğru tamamlanarak hizmete gireceğini açıklayan Başkan Akdoğan, “Bu hizmetimizi de seçim beyannamemizde ifade ettiğimiz gibi Niğde’mize kazandırmış olacağız” şeklinde konuştu.

SANAYİ SİTESİNİN YERİNE REKREASYON ALANI

Belediye Başkanı Akdoğan, Eski ve Yeni Sanayi Sitesi' nin Hıdırlık Mevkii' ndeki fidanlığın olduğu bölgeye taşınması için başlattıkları girişimlerin devam ettiğini de açıkladı. Eski ve Yeni Sanayi Sitesi' nin mevcut haliyle 22 bin metrekare alan üzerinde faaliyetini sürdürdüğüne dikkat çeken Başkan Akdoğan, “Yeni Sanayi bölgemizi 120 bin metrekare alan üzerinde inşa edeceğiz ve dükkanları taşıma işlemini gerçekleştireceğiz. Bunun akabinde de eski sanayi ve yeni sanayimizin olduğu bölgeyi de şehrimizin ihtiyacı olan rekreasyon ve piknik alanı olarak düzenlemesini sağlamış olacağız. Bu işimizin ihalesini de 2. ayın sonuna doğru yapıp güz mevsimine kadar yani seneye bu zamanlara kadar Yeni Sanayi sitemizin inşaatını tamamlayarak eski ve yeni sanayimizin Hıdırlık Mevkii' ne taşınmasını sağlayacağız” dedi.

HERGÜN YENİ BİR HİZMET

Başkan Akdoğan, önümüzdeki günlerde, aylarda ve yıllarda daha gelişmiş ve daha modern bir Niğde’de hep beraber yaşayacaklarını ifade ederek, “Niğde'ye hizmet etmek, şehrimizi geliştirip güzelleştirmek, sorunları çözmek, oluşabilecek sorunlara tedbir almak noktasında Niğde Belediyesi olarak çabalarımız, gayretlerimiz, çalışmalarımız devam ediyor. Her gün başka bir hizmetle Niğdeli hemşehrilerimizle beraberiz, biriz. Onların hizmetinde bugüne kadar olduk, bundan sonra da olmaya devam edeceğiz. Niğde’miz iyi bir yolda, güzel gelişmeler önümüzdeki günlerde olacak” diye konuştu.

 

Editör: TE Bilişim