Niğde Belediyesi’nin “Mahalleni Temiz Tut” projesi Selçuk Mahallesi’nden başladı. Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, caddeyi mahalle sakinleriyle birlikte baştan sona yıkadı.

Niğde Belediyesi’nin cadde ve sokakların daha temiz ve hijyenik hale getirilmesi için başlattığı “Mahalleni Temiz Tut- MATUT” Projesinin startı Selçuk Mahallesi’nden verildi.  Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan da eline temizlik fırçasını alarak, temizlik görevlileri ve mahallelilerle birlikte Ethem Onbaşı Caddesi’ni yıkadı.

BAŞKAN AKDOĞAN CADDEYİ FIRÇAYLA TEMİZLEDİ

Niğde Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğünün MATUT Projesi, Selçuk Mahallesi Ethem Onbaşı Caddesi’nden başlatıldı.  Niğde’nin tamamını kapsayacak projenin startında renkli görüntüler oluştu. Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Ethem Onbaşı Caddesi’nin baştan sona temizlenip yıkanmasıyla başlayan proje kapsamında temizlik görevlileri ve mahalle gönüllüleri ile birlikte temizlik yaptı. Temizlik fırçasıyla caddeyi yıkayan Başkan Akdoğan’a başkan yardımcıları Rıfat Özkan ve Mustafa Yiğit, Selçuk Mahallesi Muhtarı İsmail Ünal ile Niğde Belediyesi birim müdürleri, temizlik görevlileri ve mahallenin temizlik gönüllüleri de eşlik etti.

“TEMİZLİK İMANIN YARISIDIR”

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, MATUT Projesinin başladığı programda yaptığı konuşmada Hz. Muhammed’in “Temizlik imanın yarısıdır” hadisine işaret etti. Başkan Akdoğan, “Dinimizin de temizliğe verdiği önem bu hadisle anlaşılıyor. Kendimizi ve çevremizi temiz tutmak demek, iman etmiş olmanın yarısı demektir. Bu bakımdan başta kendimiz olmak üzere oturduğumuz mekanlar, işyerleri, cadde ve sokakları temiz tutmak, Peygamber Efendimizin bu hadisine uymak ve iman etmenin yarısını tamamlamış olmamız manasına geliyor” dedi.

1000 TEMİZLİK GÖNÜLLÜSÜ

Niğde Belediyesinin tüm cadde ve sokaklara temizleme görevinin olduğuna vurgu yapan Başkan Akdoğan “Ancak bu temizliğe halkımızın katılımını da sağlayarak projeyi tamamladığımızda il genelinde 1000’e yakın temizlik gönüllüsü oluşturup bu gönüllülerle belediyemizi kontak halinde tutarak şehrin temizliğini bütün olarak sağlayabiliriz. Her sokağımızda o sokakta ikamet eden temizlik gönüllüsü tespit ettikten sonra projemiz kusursuz bir şekilde işleyecek. Şehrimize başka illerden gelenler Niğde’nin tertemiz olduğunu söylüyorlar. Proje tamamlandığında Niğde daha temiz olacak, pırıl pırıl olacak, cıncık gibi olacak. Ben bu şehirde yaşayan tüm hemşehrilerimizin projeye gönüllü olarak katılmalarını arzu ediyorum. Bu şehir, burada yaşayan herkesin şehridir” dedi.

Niğde Belediye Başkan Yardımcısı Rıfat Özkan ise projenin startını Ethem Onbaşı Caddesi’nden verildiğini, 10 Mayıs tarihine kadar mahallenin tamamının temizlenip, temiz bir halde mahalle gönüllülerine ve mahalle muhtarlarına teslim edileceğini anlattı. Başkan Yardımcısı Rıfat Özkan, 10 Mayıstan sonra başka bir mahallede başlayacak olan projesin zamanla tüm Niğde’yi kapsayacağını sözlerine ekledi.

PROJE NASIL UYGULANACAK

Konuşmaların ardından Ethem Onbaşı caddesi vatandaşların da katılımıyla baştan sona yıkanarak temizlendi. Cadde temizlenmiş bir halde mahalle muhtarına ve temizlik gönüllülerine teslim edildi.

Selçuk Mahallesinden başlayarak, Niğde'nin tamamını kapsayacak proje Niğde Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü'nce yürütülecek. Çevre temizliğinde Türkiye'ye örnek olabilecek uygulama, şehrin tüm cadde ve sokakları ile hijyenik hale getirilecek ve görüntü kirliliğinden arındırılmış olacak.

Niğde Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, tüm mahallelerde projeyi üç etap bir çalışmayla hayata geçirecek. İlk etapta, mahallelerin her sokak ve caddesinden gönüllü temizlik görevlileri seçilecek ve bu gönüllüler arasından Tespit ve İzleme Komitesi oluşturulacak. Temizlenecek alanların belirlenmesinin ardından Niğde Belediyesi Temizlik İşleri görevlileri, temizlik gönüllüleri ve vatandaşların katılımıyla bu alanlar temizlenip, temiz bir halde mahalle muhtarları ve izleme ve kontrol komitesine teslim edilecek.

Editör: TE Bilişim