Çukurkuyu Belediye Başkanı Ahmet Halisdemir,  Çukurkuyu köyünde görev yapmış ve yakın zamanda Covid19 salgınından dolayı hayatını kaybetmiş öğretmen İsmet Genç'i sosyal medya hesabından anlattı, Onun köylüye ve öğrencilere nasıl yardımcı olduğunu bir hatıra ile anlattı. İsmet öğretmenin hatırası içinde Çukurkuyu kasabasında adına bir sosyal tesis yaptırılıyor. 

Çukurkuyu Belediye Başkanı Ahmet Halisdemir'in sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım aynen aşağıda... 

Öğretmenlerimiz görünüşte yasalara ve yönetmeliklere tabi devlet memurlarıdır. Fakat öğretmen kelimesi öyle sihirli bir dünyaya açılan kapıdır ki, insanı tüm dünyayı, uzayı, evreni anlatır. Bununla da kalmaz canlıları, hücreleri, yapı taşlarımızı anlatır. Öğretmen dünyada gözünüzle gördüğünüz çoğu bilginin öğreticisi olmakla birlikte gönlünüzle gördüklerinizin de mimarıdır.

İşte, geçen yıl Covid illetinden dolayı Ankara'da kaybettiğimiz ve yine Ankara'da ebedi istirahatinde olan İsmet GENÇ Hocam da köyümüzün ve benim ufuklarımızı açan çok değerli bir insandı.

Hafta sonu kurslarına giderken bir gün kurstaki arkadaşımın babası kursa geldi. İsmet Hocamıza maddi durumlarından dolayı çocuğunu artık gönderemeyeceğini iletti. İsmet Hocam babasını şefkatle dinleyip hala hatırladığım şu sözleri söyledi; "Güzel kardeşim. Bu çocuklar geleceğimizin mimarlarıdır. Sen maddi konuları dert etme. Gerekirse üstümdeki ceketi satar, ben bu çocuğu okuturum..."

Okuttu da... Hocamın okuttuğu yüzlerce çocuk şimdi Türkiye'nin dört bir yanında inanıyorum ki aynı ideal ile bu sefer bizim geleceğimiz olan çocuklara fayda sağlamaktadır. Sadece çevresine değil, bizlerle beraber koca bir topluluğun sırtını yasladığı çınar olan İsmet Hocamı rahmetle ve saygıyla anıyorum.

Kıymetli Hocamızın güzel hatırası vesilesiyle adını gelecek kuşaklara aktarmak için çocukları Abdullah GENÇ, Özgür GENÇ, Özdemir GENÇ ve Gürkan GENÇ'in ve damadı Mehmet COŞKUN'un yapımını üstlendiği "Öğretmen İsmet GENÇ Sosyal Tesisi"nin çok kısa süre içinde siz değerli vatandaşlarımızla buluşacağı müjdesini vermek isterim. Bizlere olan katkıları ve destekleri için de bahsi geçen güzel yürekli insanlara sonsuz teşekkürlerimi sunarım.

#AhmetHALİSDEMİR

#ÇukurkuyuBelediyeBaşkanı

Öğretmenlerimiz görünüşte yasalara ve yönetmeliklere tabi devlet memurlarıdır. Fakat öğretmen kelimesi öyle sihirli bir...

Ahmet Halisdemir paylaştı: 1 Nisan 2021 Perşembe

Editör: TE Bilişim