6 Şubat 2023 Kahramanmaraş merkezli depremin ardından Niğde’de bir çok kamu binası tahrip oldu, hasar gördü. Bor’da bulunan Spor Bilimleri Fakültesi hizmet binası ile Fizik Tedavi Hastanesi en başta gelenlerinden.

Depremin ardından Niğde Bor yolu üzerinde bulunan   Spor Bilimleri Fakültesi hizmet binası zarar gördü, spor salonu ise zarar görmedi. Dekanlık hizmet binası zarar gördü mühürlendi,  Fakülte Niğde’deki Üniversite Yerleşkesine taşındı. Bu süreçte fakülte büyük öğrenci kaybına da uğradı.

Yaklaşık 6 ayı aşkın süredir Bor İlçenin sınırları içinde bulunan tek fakültesi hizmet vermiyordu. Bina ne olacak?  Bor İlçesinin tek fakültesinin geleceği ne olacak?  diye beklerken, bir ihale ilanı gördük. “Spor Bilimleri Fakültesi Dekanlık Binası Hurda Karşılığı Yıkım İşi İhale İlanı”  22 Ağustos 2023 tarihinde 1.352.000,00 tl. tahmini bedel ile ilana çıktı. Güzel bir gelişme yıkılma bedeli bütçede var anlamına geliyor.  (İhale ilanı burada tıklayın)

Peki yıkılan bina yerine Spor Salonunun yanı başına yeni bina yapılacak mı?

YÖK – Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi bu bina için 2024 yılında bütçe ayırdı mı?

Dekanlık binası nasıl yapılacak?

Aşağıda özet geçtiğim Sağlık Bilimleri Fakültesi hikayesine mi dönüşecek?

Sağlık Bilimleri Fakültesi Yapımına Katkıda Bulunma Derneği gibi, Spor Bilimleri Fakültesi Yapımına Katkıda Bulunma Derneği mi kurulacak?

Borlu bir fakülte çabasında iken, diğer fakülteyi kaybedecek mi?

Unutulan, unutturulan, zavallı Niğde! Unutulan, unutturulan, zavallı Niğde!

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Bor Sağlık Bilimleri Fakültesi 2018 yılında resmen kurulmuş, 2021-2022 Eğitim Öğretim Döneminde sadece Beslenme ve Diyetetik bölümü 41 öğrenci alındı, bu yılki öğrenci kontenjanı ise 52 olarak belirlenmiş. Bor İlçesinde Halil Zöhre Ataman Yüksek Okulu binasında hizmet veriyor.

Niğde Üniversitesi’ne bağlı iki ayrı Sağlık Bilimleri Fakültesi var. Bor hariç Niğde’de bulunan Zübeyde Hanım Sağlık Bilimleri Fakültesi  de var. Bor’da olan bölümler/programlar Niğde’de yok, Niğde’de olan bölümlerde Bor’da yok.

Bor Sağlık Bilimleri Fakülte Binası için eski Bor Devlet Hastanesi binası tahsis edildi. Yeni bina yapılması yapılması için de yıkım ve yapım işleri için Üniversite ile protokol yapılarak Bor Belediyesine devredildi.

Bor Sağlık Bilimleri Fakültesi Yapımına Katkıda Bulunma Derneği kuruldu, başkanlığına ilçenin tanımmış iş insanı inşaat mühendisi Fatih Suman getirildi. Geçtiğimiz günlerde dernek binası tahsis edildi.

Bence böylesi bir derneğe de gerek yoktu. Gerekli olan tuttuğunu koparan, Bor için heyecanlanan, önceliği olan siyasetçi profili... Ekip oluşturacak, Ankara’ya gidecek para isteyecek. Mesela, Devletin kaldırıma parası var, asfalta parası var. Bor Yolunda yürüyüş yoluna parası var gerekli tamam da, Toki ve Bor Devlet Hastanesi yolu etrafında kimse oturmazken, konutlar oluşmamışken kaldırım ve yürüyüş yoluna da parası var.

 Peki fakülte için neden para yok?

Bor’da eğitime bina ve teçhizat kazandıran birçok hayırsever olmuştur. Önceki eğitim hayırlarının süreci bilinirse yeni hayırseverlerde bulunurdu. Neyse inşallah bir an evvel yaptırılır da…

sağlık derneği

İHALE İLANI İÇİN TIKLAYIN

Niğde'nin İki Ayrı/Aynı Sağlık Bilimleri Fakültesi Oldu! Niğde'nin İki Ayrı/Aynı Sağlık Bilimleri Fakültesi Oldu!

Editör: Selim GÖKEL