Niğde, Bor ve Altunhisar ile Mersin İlindeki eş zamanlı operasyonda uyuştururcu ticareti yaptıkları iddiası ile  12 kişi yakalandı. Yine Bor İlçemizde 2990 paket kaçak sigara ele geçirildi.
 
 
Niğde Merkez ve Bor İlçesinde, uyuşturucu madde kullanan ve ticaretini yapan şahıslara yönelik olarak, Niğde Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce, üç ay boyunca sürdürülen çalışmalar neticesinde, uyuşturucu madde ticareti yapmak ve kullanmak suçları ile bağlantılı oldukları tespit edilen toplam 12 şüpheliye karşı, Niğde Merkez, Bor ve Altunhisar ilçeleri ile Mersin ilini de kapsayacak şekilde, başlatılan eş zamanlı operasyonda, biri Mersin ilinde olmak üzere toplam 12 şüpheli yakalandı.
 
Şüphelilerden olay kapsamında, 6,61 gram, satışa hazır fişek tabir edilen 19 ayrı pakette halinde toplam ağırlığı 65,51 gram, satışa hazir, 15,77 gram ve 6,63 gram esrar maddesi, 2,11 gram ve 1,79 gram kenevir bitkisi tohumu ile uyuşturucu madde içiminde kullanılan nargile tabir edilen aparatlar ele geçirildi.
 
Şüphelilerden 7’si Bor Cumhuriyet Başsavcılığına çıkarıldı. Savcılığın sorgusun ardından E.Y ile M.K isimli şahıslar tutuklandı.
 
 
 
Bor’da Gümrük Kaçağı Sigara Operasyonu
 
 
Niğde’ye Güney illerinden Gümrük kaçağı sigara getirerek piyasaya süreceği istihbaratını alan Niğde Kaçakçılık ve Organize Şuçlar (KOM) Şube Müdürlüğü’nde görevli Polisler Bor’da yapılan çalışmalar sonucunda 299 karton kaçak sigara ele geçirdi.
 
Niğde Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin Bor’da yapmış olduğu istihbarat çalışmaları neticesinde, Ö.A isimli şahsın Niğde’ye Güney illerinden Gümrük kaçağı sigara getirerek piyasaya süreceği bilgileri edilmesi üzerine, yapılan çalışmalarda Ö.A. isimli şahıs kullanmış olduğu 01…. Plakalı otoda yapılan aramada 2990 paket (299 Karton) Gümrük Kaçağı sigara ele geçirildi.
 
Şüpheli Ö.A hakkında yasal işlem başlatıldı.







      
Editör: TE Bilişim