Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat, Bor ilçemizde devam eden Belediye çalışmaları ve sorunlar konusunda açıklama da bulundu.
 
ESKİ HÜKÜMET MEYDANI İÇİN BAŞBAKAN’IN ONAYI GEREKİYOR

Eski hükümet meydanındaki dükkânlarla ilgili sorularımızı yanıtlayan Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat; “Konuyla ilgili olarak biz bir imar uygulaması yaptık. 500 metrekarelik bir alan Milli Emlak’a ait. Bu500 metre karenin karşılığında şimdiki yeni hükümet binasının olduğu yerde 2 bin metre kare civarında yerimiz var. Biz istiyoruz ki ikisini takas yapalım. Üstüne para verilmesi isteniyorsa verelim. Takas işlemi Milli Emlak Genel Müdürlüğü’nde bu işlem. Yeni bir genelge çıktı Başbakan’ında onayı gerekiyor. Yeni hükümet binasındaki Atatürk heykeli belediye arsası içinde. Orayı size verelim diyoruz.

Aslında oradaki dükkânlar istimlak sahasında. İstimlak edebilirdik fakat oradaki hemşerilerimiz mağdur olmasın istiyoruz. Anlaşma yoluna gitmek daha iyi olacak. O kısım tamamen açık kalacak ve bir meydan olarak kalacak. Bürokrasi yavaşlığı nedeniyle beklemedeyiz” dedi.
 
GÜNEŞİN BATIŞININ EN İYİ SEYREDİLDİĞİ YER BOR OLACAK

Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat, Kayabaşı mevkiinde yapımına devam edilen parkın çalışmalarının devam ettiğini belirtti. Erat, “Biz bu alanda çok para harcamamak için kendi belediyemizin imkânlarını kullanmaya çalışıyoruz. Kepçelerimiz ve elemanlarımız orada çalışıyor. İşçilik anlamında destek alıyoruz. Burası Türkiye’de güneşin batışının en iyi seyredildiği yer olma özelliğini taşıyor. Orayı tamamlayacağız, şelale, havuz ve seyir alanları yapacağız bir amfi tiyatroda düşünüyoruz ama net değil. Büyük bir kısmını tamamladık gelecek yıl tamamını bitirmeyi ve kullanıma açmayı  planlıyoruz” dedi.
 
 
KİLİSE KENT MÜZESİ OLACAK
Başkan Erat, restorasyonu devam eden Sokubaşı Mahallesi’ndeki Ermeni Kilisesi hakkında da bilgiler verdi. Erat, “Biz burayı Kent Müzesi yapmak istiyoruz. Bor’un ilçe olması için verdiği ilk başvuru belgeleri günümüze kadar ulaştı. Bor’daki yaşayan vatandaşlardan tarihi anlamda Bor ile ilgili olan tüm tarihi değerleri toplayıp muhafaza edip restorasyon çalışmasının bitmesi ile Kent Müzesi haline getireceğimiz bu yerde sergilemek istiyoruz. Kilisenin restorasyonu Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’ın desteği ile devam ediyor” diye konuştu.
 
BOR - BAHÇELİ YOLU SIKINTILI

Bor ve Bahçeli arasında Şeker Fabrikası civarında bulunan yolu da değerlendiren Erat, “Bu yol yıllardır sıkıntılı. Karayolları ağında değil. Bahçeli Belediyesi’ne verilmiş ama Bahçeli Belediyesi’nin bunu yapmaya gücü yok. Karayolları da yapmıyor. Birkaç kez o kesimde ölümlü kazalarda olunca biz buradaki bozuk yerleri ve kenar kısımdaki boşlukları doldurduk ve elimizden geldiğince düzenleme yaptık. Bahçeli Belediye Başkanı Zafer Tokgöz bu kısmı karayolları ağına aldırmak için elinden geleni yapıyor. Biz sadece kazaları önlemek amacıyla yardımcı olduk” dedi.
 
BOR’DA GİRİŞİMCİ SIKINTISI VAR
 
Borlu vatandaşların ve öğrencilerin sosyal etkinlikleri konusunda eksiklerinin de bulunduğunu söyleyen Başkan Erat, “Bu konu ile ilgili müteşebbis sıkıntısı yaşıyoruz. Üstün Park’ı düzenlerken öğrencilerimizi çok düşündüm. Öğrencilerin Bor’da vakit geçirmeleri gerekir. Esnaflarımız tarafından öğrencilerimize hitap eden işler yapılmalı. Sosyal faaliyetler anlamında Bor’da gerçekten sıkıntı var. Eski 50. Yıl sitesi içindeki düğün salonunu düzenledik. Güzel bir Kültür Merkezi ve konferans salonu yaptık. Cep sineması şeklinde de dizayn ettik fakat talep yok. Girişimcilerin sosyal etkinlikler anlamında Bor’a yatırım yapması şart” dedi.
 
KÜÇÜK ÖLÇEKLİ TOPLU TAŞIMA ARAÇLARI DÜŞÜNÜYORUZ

İftiyan Mahallesi’nin sorunlarına da değinen Başkan Erat; “İftiyan Mahallesi çevre köyler gelen vatandaşlarımızın olduğu bir yer. Biz orayı hareketlendirmek için elimizden gelen çabayı sarf ediyoruz. Alt gelir gurubu için TOKİ’yi oraya yaptırdık. Buranın özellikle ulaşımla ilgili problemleri var. Bu konuyla ilgili şunu söyleyebilirim. Hedefimizde küçük ölçekli toplu taşıma araçları ile her 15 dakikada bir kalkacak otobüs ağı oluşturmak. Fakat bunun için biraz daha beklememiz gerekiyor. İftiyan da oturan vatandaşlarımızın şimdilik sabretmesini istiyoruz” dedi.
 
BOŞ GÜNDEMLE KAMUOYUNU MEŞGUL ETMENİN ANLAMI YOK
YENİ PROJELERİ HAYATA GEÇİRMEMİZ LAZIM

Bor ve Niğde diye bir şey yok hemen hemen birleşti. Organize sanayi, Üniversite, TOKİ ile bizler birlikte ne yapabiliriz bunu sağlamamız lazım. Niğde’de asıl tartışılması gerekenler Niğde Üniversitesi’ne Tıp Fakültesi’nin kurulması, Ecemiş Suyu’nun Niğde’ye getirilmesi, Havaalanı, Gümüşlerden-Niğde-Koyunlu-Bor –Kemerhisar güzergâhında hafif raylı sistem taşımacılık, hayvancılık sektörüne yönelik çalışmalar yapılması ve Akkaya Barajı olması gerekirken boş gündemlerle Niğde kamuoyunu meşgul etmenin bir anlamı yok. Niğde için yapabileceğimiz ne varsa yapmalıyız. Hiçbirimiz bu koltuklarda kalmayacağız. Niğde Organize Sanayi, Bor Organize Sanayi’yi nasıl kalkındırmalıyız bizlerin düşüncesi bunlar olmalı. Yatırımcıları buraya çekmenin yoluna bakmalıyız” diyerek sözlerini tamamladı.


Göreve geldiği ilk günlerde kaçaklar ile mücadele eden Bor Belediyesi ayrıca henüz netleşmemesine rağmen  yeni su kaynakları  arayışında. Ama asıl konu Bor ilçemizde zaman zaman meydana gelen ishal vakaları sonucu gözler hemen suya çevriliyor. Aynı durum bu hafta sonu da Niğde’de yaşandı. Niğde gazeteleri ve sitemizde manşetten verildi bu konu.  
 
İÇME SUYU ÜZERİNDEKİ POLEMİKLERİ SORDUK
 
Başkan Erat, su konusunda belediyenin suçlanmasını haksız ve kasıtlı buluyor. Düzenli olarak tahlil yaptırdıklarını, su gibi bir konuda hayli hassas olduğunu gördüğümüz  Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat su konusunda samimice açıklamalarda bulundu.
 
"SUYLA İLGİLİ HİÇ BİR SIKINTIMIZ YOK"

Başkan Erat; “İçme suyu ile ilgi bir sıkıntımız yok. Ben göreve geldikten sonraki süreci değerlendirmek gerekirse eğer Bor’un beş tane su deposu var. Biz bu depoları temizledik, mebranla kapladık otomatik gaz klorlama koyduk. Hiçbir şekilde suyla ilgili sıkıntımız yok. Bütün su tahlillerimiz Halk  Sağlığı Merkezi tarafından yapılmaktadır. Şimdiye kadar suyla ilgili bir sorun olmadı. En ufak bir ishalde kabahatli su oluyor. Biz tahlil sonuçlarını hastane yönetimiyle de paylaştık. İshal vakaları mevsimsel geçişlerden, beslenmeden ya da çevresel etkinlerden de kaynaklanıyor olabilir. Sırf suya kabahat bulmak yanlış olur. Suyu tahlil eden Sağlık Müdürlüğü bir sıkıntı olduğunda kuyuyu kapatır” dedi.


“BU SUYU HEPİMİZ İÇİYORUZ, TOPLUM SAĞLIĞI BU ŞAKA OLMAZ”

Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat konuşmasının devamında ; “Geçen yıl suda arsenik olduğu da iddia edildi bununda tahlillerini yaptırdık suyumuz temiz. Biz üç kuyu açtırmak için iller bankasına gittik, tahlil yapılmadan kuyu açamayız denildi. Orası tahlilleri yaptıktan sonra üç kuyu açıldı. Eğer olumsuz bir durum olsaydı zaten kuyuları İller Bankası en başında açmazdı.  Ankara Hıfsızsıha tarafından üç noktadan TOKİ su kuyusu, Pınarbaşı ve TOKİ marketten alınan sular incelendi arsenik yok, en son bu konu gündeme geldiğinde  07 Eylül 2012 tarihli yapılan tahlil sonuçlar elimizde. Bu tahlil sonuçlarını sizler de gördünüz. Düzenli olarak tahlil yapılıyor. Sorumluluk makamındayız bu suyu hepimiz içiyoruz. Toplumun sağlığı olan meselede şaka olmaz” dedi.
 
 
“ASBESLİ BORULARI BEN KOYMADIM Kİ… ÖNCEDEN NEREDEYDİLER”
“FERYAD EDİLECEK KONU AKKAYADIR”

Başkan Erat sık sık asbestli boruların gündeme getirildiğini belirtirken; “Asbestli borularla ilgilide bir şeyler yapılmaya çalışıyor. Asbestli boruları ben koymadım ki. Önce neredeydiler.  Biz yeni yerlerde asbestli boruları kullanmıyoruz. Peyder pey değiştiriyoruz. Asıl feryat edilecek konu Akkaya’dır ama kimse sesini çıkarmıyor. Şimdi temizlenmeye başlandı. Biz insanımızın sağlığı için çaba harcıyoruz. Bu temizleme yeterli değil. Bu konuda kamuoyu oluşmalıdır. Bu memleketin gerçekleri hepimizin gerçeğidir” dedi.
 
“BU İŞLERİN VEBALİ VARDIR… “
 
Sorumluluk mevkiinde olduğunu, bunun da bilincinde olduğunu söyleyen Başkan Erat; “Ben memleketimdeki insanların cebinden çıkacak bir kuruş bile fazladan harcattırılıyorsa bunda vebal var. Okçu suyu birçok çeşmeden akmıyor. Şu an çok az su akıyor. Çeşmelerden akan geçmişte de şimdi de de akan su şehir suyudur.  Hemşerilerimizi kandırmıyoruz. Okçu suyu diye verilen suyun %10’u Okçu suyudur geri kalanı şehir suyudur bunu da vatandaşlar bilsinler” diyerek açıklamasını tamamladı.