Niğde’nin Hacıabdullah Kasabası Belediye Başkanı Recep Doğmuş, göreve geldiği günden bu yana  çok farklı çalışmalar yapıyor. Sadece Niğde'de değil, Türkiye'de örnek belediyecilik anlayışı içinde çalışmalar yapan Başkan Doğmuş Hacıabdullah Beldesinin yıllarca süren sorunlarına çözüm buluyor.

Beldenin içme ve sulama suyu sorununu borçlanmadan kendi imkanları ile çözmeye çalışan Başkan Recep Doğmuş gölet yapımı işini de kar kış demeden sürdürüyor. 

Bölgede bağ ve bahçe sulamasın yapılabilmesi için belde alanları içinde Belediye imkanları ile geçtiğimiz aylarda bir gölet yapımını gerçekleştiren Hacıabdullah Belediyesi, şimdi de ikinci sulama göletini gerçekleştiriyor. 

EŞEKLER İLE KAR KIŞ GÜNÜ YAPILAN BELEDİYE ÇALIŞMASI

Kar kış demeden gölet yapımı için çalışan Belediye Başkanı Recep Doğmuş ve ekibi önümüzdeki mevsimde göletin su tutma zamanına tamamlanması için karlı ve çok soğuk havalarda çalışmalarına devam ediyor. Yağışlı havalardan dolayı gölet üzerinde çalışan iş makinalarına başka bir araçla akaryakıt ulaştırılamadığından eşekler üzerinde akaryakıt taşıyarak çalışmaların hızla devamı sağlanıyor. Göletin tamamlanmasının ardından bölgede tarım ve hayvancılığın artacağını, kasabaya ekonomik katkı sağlayacağını belirten Başkan Doğmuş, bütün bu hizmetleri belediye öz kaynakları ve hemşehri dayanışması  ile yapıyor. 

ECEMİŞ SUYU AKSARAY'A VAR, NİĞDE'YE YOK!

Niğde'nin en başarılı belediyelerinden birisi olarak gösterilen ve çalışmalarından dolayı adından söz ettiren Hacıabdullah Belediye Başkanı Recep Doğmuş göreve geldiği kısa süre sonrasında Hacıabdullah kasabasında bir çok hizmete de imza attı. Kasabanın kanalizasyon gibi alt yapı sorunlarını çözdü. Bağ ve bahçe yollarını genişletti. Dere yataklarını düzenleyen Recep Doğmuş bölgenin en güzel piknik alanını da gerçekleştirmek üzere. Yıllar içme suyu sorunu yaşayan kasaba yeni su kaynaklarının katılımı ve yeni kuyuların açılması ile su sorunu da çözdü. Başkan Recep Doğmuş geçtiğimiz aylarda Çamardı Ecemiş Suyunun Aksaray'a taşınması projesine kasabalarının da dahil edilmesini DSİ'den yazılı talep etmiş ancak olumsuz cevap almıştı. Aksaray'ın beldelerine verilen Niğde'den doğan ve geçen Ecemiş Suyu'nun Niğde'nin Hacıabdullah gibi kuyu suyu içen, içme suyu sorunu yaşayan Niğde'nin beldelerine verilmemesi, projeye dahil edilmemesi tepkilere neden olmuştu. Bu konuda ki haberimiz için lütfen tıklayın. 

İlgili haberlerimiz aşağıda

Editör: TE Bilişim