Gürer, futbol kulüplerinin borçlarının yapılandırıldığı gibi afet nedeniyle evsiz kalan köylülerin banka kredi faizlerinin düşürülmesini ve köylülere destek olunmasının istedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Meclis Genel Kurulu’nda söz alarak, Bor ilçesine bağlı Kaynarca köyü halkının yaşadığı banka kredisi mağduriyetini gündeme getirdi.

Kaynarca köyünün çökme ve heyelan tehlikesine karşı boşaltıldığını ve köy halkına banka kredisi kullandırılarak başka bir alanda 254 adet afet evi yapıldığını hatırlatan Gürer, “Köylülere 20 yılda ödeme yapılması, aksi durumda faiz işleteceği belirtildi. Süre geldi. Örneğin 40 bin lira kredi alan köylünün şu an 47 bin lira borcu oldu. Köy halkının ödeme gücü yok. Bu faizlerin affı ve ödeme güçlüğüne düşenlere destek bekleniyor. Yaklaşık beş yıldır köylü büyük sıkıntı çekiyor” dedi.

Kaynarca köyü halkının tarımla uğraştığını ve lahana üretimi yaparak kıt kanaat geçindiğini belirten Gürer, “Futbol kulüplerinin borcunu dahi yapılandırırken afet nedeniyle evsiz kalıp kredi ödeyemeyenlerin faizlerinin düşürülmesi ve destek olunması isteniyor. Başkanlığınız tarafından ilgili bakana iletilmesini temenni ediyorum” diye konuştu.

Bilindiği gibi Bor ilçesine bağlı Kaynarca köyü, heyelan ve çökme tehlikesine karşı, 2009 yılından itibaren boşaltılmaya başlanmış, köylülere ilgili bakanlığın aracılığıyla banka kredisi kullandırılarak afet evleri yaptırılmıştı.

Editör: TE Bilişim