Gümüşler Belediye Başkanlığı bünyesindeki Gümüşler Belediye Personel Ltd. Şti. ve Belediye İş Sendikası Niğde Şube Başkanlığı arasında işçilerin maaşları için Toplu İş Sözleşmesi imzalandı.

      Toplu İş Sözleşmesine Gümüşler Belediye Başkanı Recep Çaymaz, Belediye İş Sendikası Niğde Şube Başkanı Yusuf Karaca ve belediyemizde çalışan tüm işçilerimiz katıldı. Şölen havasında gerçekleştirilen sözleşme töreninde Yapılan görüşmeler sonunda anlaşma sağlanarak Belediye bünyesinde kurulmuş olan şirkette çalışan işçiler için Çaymaz ve Karaca toplu iş sözleşmesini imzaladı.

Belediye İş Sendikası Niğde Şube Başkanı Yusuf Karaca yapılan sözleşmeden duyduğu mutluluğu dile getirerek, çalışan emekçilerimizin kadrolu ve şirket çalışanı ayrımı yapılmadan hepsini eşit işe eşit ücret mantığı ile şirket çalışanı arkadaşlarımıza %58 oranında zam ve sosyal haklarda maksimum iyileştirmeler yapılarak kadrolu çalışan işçilerin maaşları ile denklendi. Sayın Başkanımız Recep Çaymaz emekçilerimize Belediye imkânları çerçevesinde emekçilerimizin daha rahat bir yaşam sürdürebilmesi için elinden geleni yaptı. Eski adıyla taşeron diye isimlendirilen işçilerimize belediye imkânları elverdiği kadar iyileştirmeler yapıldı. Göreve geldiği günden bu yana işçilerimiz emekçi arkadaşlarımızı kadrolu yada şirket diye ayrıştırılmadan bir ekip arkadaşı bilinci içerisinde kimsenin ekmeği aşı ile uğraşmayıp, arkadaşlarımıza her zaman kendi aile bireyi gibi bakmasından dolayı kendisine arkadaşlarım ve sendikam adına sonsuz teşekkür ederim diyerek şöyle devam etti. 2020 yılı bir çok felaketi en kötü şekilde yaşadığımız ve insanlığa unutulmayacak derin izler bırakan, izlerinin de kolay kolay silinmeyeceği kara bir yıl olarak bitiyor. Her ne kadar zorlu ve kötü bir yıl olsa da 2020’yi böylesine güzel ve örnek bir sözleşmeyle geride bırakmanın da onuru, gururu ve mutluluğu içerindeyim. Yapılan Toplu İş Sözleşmemizin işçilerimize ve belediyemize hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

Belediye Başkanı Recep Çaymaz, her zaman emekten yana olduğunu dile getirerek, örnek ve başarılı bir belediye olmanın yolu sadece ve ancak çalışanlar ile birlikte mümkün olduğunu söyledi. Gümüşler Belediye Başkanı Recep Çaymaz; "Belediye imkânlarının elverdiği ölçülerde çalışanlarımıza ekonomik destek veriyoruz. İmkânlarımız arttıkça daha da güzel şartlarda çalışma imkânı sunacağız. Belediye Başkanı Recep Çaymaz, belediyemizin tüm mali şartlarını ve imkanlarını zorlayıp, elimizi de  taşın altına koyarak sözleşmenin imzalandığını belirtti. Belediye Başkanı Recep Çaymaz, yapılan müzakereler sonucu “Belediyemizin imkânları doğrultusunda tüm çalışan işçilerimizin kadrolu şirket ayrımı yapmadan aynı ücreti almasını uygun gördük. Sonuçta çalışanlarımız bizim mesai arkadaşlarımız daha refah, daha huzurlu, evini daha iyi geçindirebileceği ve kafası rahat bir şekilde işine gelirse performansı daha yüksek ve halkımıza daha başarılı hizmetler edeceğimize inanıyoruz. İşçi arkadaşlarımızın mali ve sosyal tüm haklarını güvence altına almak adına imzaladığımız Toplu İş Sözleşmemizin belediyemize ve sendika üyesi işçilerimize hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

Editör: TE Bilişim