Kayseri’de, Bağımsız Doğu Türkistanlılar Derneği ve Ülkü Ocakları tarafından düzenlenen basın açıklamasında Doğu Türkistanlılara yaptıkları zulümden dolayı Çin bayrağı yakıldı. 

Cumhuriyet Meydanında düzenlenen basın açıklamasına MHP Kayseri Milletvekilleri Hasan Ali Kilci, Süleyman Korkmaz, MHP İl Başkanı Baki Ersoy, Bağımsız Doğu Türkistanlılar Derneği Başkanı Erkinbeğ Uygurtürk, Kayseri Ülkü Ocakları Başkanı Aytaç Gezici, Doğu Türkistanlılar ve Ülkü Ocakları üyeleri katıldı. 

Basın açıklamasında konuşan Bağımsız Doğu Türkistanlılar Derneği Başkanı Erkinbeğ Uygurtürk, “Çin zulmüne dur demek , zulme ve zalime kahretmek, zalim Çin’e karşı lanet yağdırmak, Doğu Türkistan’da şehit olan Müslüman Türk kardeşlerimizi unutmadığımızı göstermek için buradayız. 40 milyon Müslüman Uygur Türkü kendi öz vatanında yalnız. Oradaki vatandaşlarımız vatanları ve dinleri uğruna Doğu Türkistan’daki özgürlük mücadelelerini 66 yıldır yüzbinlerce şehit vererek sürdürüyorlar” diye konuştu.

Kayseri Ülkü Ocakları Başkanı Aytaç Gezici, “Mübarek Ramazan ayını idrak ettiğimiz şu günlerde maalesef dünyanın diğer coğrafyalarında, zulüm altında olan Müslüman soydaşlarımız ağır baskılar ve saldırılar ile karşı karşıya kalmaktadır. Özellikle Çin esareti altında bulunan ata vatanımız Doğu Türkistan’da bulunan Uygur Türkleri oruç tuttukları, namaz kıldıkları ibadet ettikleri için işkencelere ve ne yazık ki ölümlere maruz kalıyorlar. Doğu Türkistan Türklerine uygulanan bu zorba, insanlık dışı vahşeti kınıyoruz” şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından Doğu Türkistanlılara yaptıkları zulümden dolayı Çin bayrağı yakıldı.
Editör: TE Bilişim