Bursa’da Niğde Keçikalesi Kasabası Derneği muhteşem bir törenle açıldı. İktidar ve muhalefet partilerinin temsilcileri açılışta buluştu.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın, Bursa Yıldırım AK Partili Belediye Başkanı Aktay Yılmaz, Niğde Altunhisar Keçikalesi Kasabası MHP’li Belediye Başkanı Lütfü Öztürk, CHP Yıldırım İlçe Başkanı Nihat Yeşiltaş, CHP Bursa Milletvekili Adayı Mustafa Şenyurt, Bursa Niğdeliler Dernek Başkanı Necip Daş, Bursa Niğde Hacıabdullah Kasabası Dernek Başkanı Bilal Çoban, Bursa Niğde Yakacık Kasabası Dernek Başkanı Recep Tuncay, farklı siyasi parti il yöneticileri ve çok sayıda Keçikalesi kasabasından olup Bursa’da ikamet eden vatandaşlar açılışa katıldı.

Bursa Niğde Keçikalesi Dernek Başkanı Mehmet Eraslan açılış konuşmasında, Bursa’da 40 bini aşan Niğdeli içinde neredeyse 7 bin vatandaşın Keçikalesi kasabasından göç edenlerden oluştuğunu bildirdi.

Genelde hurda işi ile ilgilenen kasaba halkının, derneği kurma amaçlarının yerele olan özlemlerini gidermek, bir arada yaşamak ve dayanışma içinde olmak olduğunu kaydeden Eraslan, “Kasabamızın geliri dar olunca farklı illere gurbete göç ettik. Biz geldiğimiz kenti de sevdik. Burada olan tüm hemşerilerimizin Bursa’ ya da ayrı bir sevgisi var. Bursa’da yıllardır ekmeğimizi kazanıyoruz. Bu kasaba ve Niğde sevdamızda var. Orada anılarımız var, yaşadıklarımız var. Bu dernekle dünü yaşayıp; gelenek, görenek ve adetlerimizi çocuklarımızla geleceğe taşıyacağız. Bursa içinde bir kitle örgütü olarak desteğimizi vereceğiz” dedi.

Keçikalesi Belediye Başkanı Lütfi Öztürk, Bursa Yıldırım Belediye Başkanı Aktay Yılmaz ve CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın’da birer konuşma yaptılar. Dernekleşme ile oluşan dayanışmanın önemine değindiler.

Son konuşmacı olan CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Niğde’nin orta Anadolu’nun tarihi, doğası ve kültürüyle zengin bir kent olduğunu belirtti. On bin yıllık zengin tarihi varlığı içinde adını Helenistik dönemde yapılan Kaleden alan Keçikalesinin ayrı bir yeri olduğunu belirten Gürer, “Lise yıllarımda gazete muhabiri olarak gittiğim Keçikalesi kasabasının yakınında bulunan Karakapı ve Uluören köyleri adeta mahrumiyeti yaşıyor. Elektrik, su, yol, okul sorunu olan bölge için 200’ü aşkın makale yazdım. Boz toprağın çalışkan insanları, yaşadığı Keçikalesi kasabasından gurbete gitmek zorunda kalanlar farklı illere dağılıp ekmeğini hurdadan çıkardı ve bugün başarılı iş adamları da yetiştirdi. Bursa dayanışması da umut verici. Mehmet Eraslan, gayret ve çabası ile dernek oluşumunu sağlandı. Kültürü, tarihi, doğası ile Niğde ve Keçikalesi kasabasını sahiplenen ve destek veren bir derneğimiz daha oldu. Bölgede en sahipsiz il Niğde için her yeni oluşum önemlidir” dedi.

Ardından hayırlı olsun dilekleri ile dernek açılışı yapıldı.

Editör: TE Bilişim