Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir ve AK Parti Niğde İl Başkanı Mahmut Peşin Kayseri’ye giderek çeşitli ziyaretlerde bulundular. Bu kapsamda ilk ziyaret, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’a oldu.

Belediye Başkanı Özdemir, Kayseri temaslarında Kayseri AK Parti İl Başkanı Şaban Çopuroğlu, Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu, Kayseri Lisesi Milli Mücadele Müzesi ve Kilise Kütüphanesi, Develi Kaymakamı Murat Duru ve Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar’ı ziyaret etti.

Her zaman daha yaşanabilir daha modern bir Niğde için çalışan Başkan Özdemir Kayseri Kültür Varlıkları Koruma Kurulu’nda Kale ve Çevresi Yenileme ve Koruma Projesi’ni sunarak proje tanıtımını yaptı.

KAYSERİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANINI ZİYARET

Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ı ziyaretinde şunları söyledi; “Başkanımızı ziyaret etmek istedik. Sağ olsun kendisinin geçmişte de Niğde ile yakın temasları olmuştur, yaşanmışlıkları vardır. Kendisini de biz ağabey olarak, Kayseri’yi de büyüğümüz olarak görüyoruz hem Kayseri Büyükşehir Belediyesi’ni hem de Memduh başkanımızı ziyaret edelim, aynı zamanda ufkundan faydalanalım ve burada devam eden işlerimiz vardı o konularda da bilgisine başvuralım istedik. Her zaman bize yardımcı oluyor sağ olsunlar, destek oluyorlar, ağabeyliklerini gösteriyorlar, teşekkür ediyoruz. Bu bir nezaket ziyareti idi, uğramak istedik, ayrıca misafirperverlikleri için de teşekkür ediyorum”.

BÜYÜKKILIÇ: “NİĞDE İLE İRTİBATIMIZ HİÇ KOPMADI”

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Değerli İl Başkanımıza, Belediye Başkanımıza Kayserimize hoş geldiniz diyorum. Ben Niğde’mizde 4 sene doktor olarak çalıştım. Hukukumuz çok eski, irtibatımız hiç kopmadı. Şimdi de zaten aynı paydanın insanları, aynı hizmet sevdalısı kardeşlerim nezaket gösterip sağ olsunlar ziyaretimize geldiler. Üzerimize ne düşüyorsa her zaman yapmaya hazırız” şeklinde konuştu.

AK Parti Niğde İl Başkanı Mahmut Peşin de Başkan Büyükkılıç’ı, siyaset duayeni ve yıllarını belediyeciliğe adamış birisi olarak nitelendirdi. Peşin, konuşmasında, “Biz de hem siyaseten duayenimiz olan hem de yılların belediyecilik tecrübesi ile Memduh Başkanımızı Niğde Belediye Başkanımız Emrah Bey ile ziyaret ettik. Misafirperverlikleri için teşekkür ediyoruz. Biz de Kayseri'nin gölgesinde inşallah gelişen, büyüyen bir Niğde olarak desteklerini almaya geldik. İlgi ve alakalarından dolayı teşekkür ederiz” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim