Niğde’nin Karaatlı beldesinde 35 yıl önce yaptırdıkları evlerine tapu alamadıkları için yüksek miktarda kira ödemek zorunda kalan kasaba halkı, CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’e dert yandı. 
CHP Niğde milletvekili ve KİT Komisyonu Üyesi Ömer Fethi Gürer, merkeze bağlı Karaatlı beldesini ziyaret ederek, kasaba halkının sorunlarını dinledi.
NİĞDE SAHİPSİZ Mİ?
Niğde’nin Avrupa Birliği Kırsal Kalkınma Projesi’ne dâhil edilmemesinin yarattığı olumsuzlukların Karaatlı’da da kendini hissettirdiğine dikkat çeken CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, en önemli geçim kaynağı tarım ve hayvancılık olan Niğde’nin bu alandaki pek çok teşvik ve hibeden yararlanamadı. Gürer,  “ Niğde’nin en önemli geçim kaynağı tarımdır. Elma, patates, lahana ürünlerde Niğde ilk sıralarda yer almaktadır. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından sebze ve meyve ticaretinde lojistik altyapı geliştirilmesi için lisanslı depoculuğun yaygınlaştırılmasıyla ilgili pilot iller içine Niğde alınmamıştır. Soğutma üniteleri, soğuk hava depoları, kurutma, temizleme, ayıklama, paketleme üniteleri ve bunlara ilişkin makine ekipmanlarının alımlarında pilot bölge seçilen illerin içine Niğde de alınmalıdır. Niğde bu anlamda hükümetin uygulamaya koyduğu politikalarda göz ardı edilmektedir ve Niğde bu bağlanma sahipsizdir” diye konuştu.
"KARAATLI KASABASI LİSE İSTİYOR"
CHP Niğde Milletvekili ve KİT Komisyonu üyesi Ömer Fethi Gürer, Karaatlı Kasabası'nda vatandaşların lise yapılması talepleri olduğunu söyledi. Gürer yaptığı açıklamada: "Karaatlı Kasabası'nda yaklaşık 150 lise öğrencimiz 4 servis aracıyla Niğde Merkezinde bulunan liselere eğitim almaya geliyorlar. Halk kasabalarına lise yapılmasını istiyorlar. Öğrencilerin eğitim öğretim dönemlerinde yaptıkları yolculuklardan dolayı rahatsız olduklarını söylüyorlar. Bunun yanında çevre köylerden olan Çayırlı ve Çavdarlı'ya yolculuklar tali toprak yollardan yapılıyor. Yaklaşık iki yıldır yapılacağının sözü verilen yolların da bir an önce tamamlanması gerekiyor" dedi. 
"35 YIL ÖNCE YAPTIKLARI EVLERE KİRA VERİYORLAR"
Karaatlı Kasabası halkının 35 yıl önce yaptıkları evlere tapu alamadıklarından dolayı evlerine kira ödemek zorunda kaldıklarını anlatılar Karaatlı Kasabası'nda halkın yüzde otuzunu oluşturan bir kesim 1983 yılında yerleştikleri Dumlupınar Mahallesi'nde bulunan evleri için kira ödemek zorunda bırakıldığını söylediler. Kiminde yıllık 5 bin 800 lira kiminden ise tüm zamanlar için istenen bedel 10 bin lirayı geçiyor. Evlerini satın almak isteyen mahalleli ise Niğde'nin merkez yerleşimlerinde satılan evlerin bedellerinden bile daha fazla fiyatla karşılaşıyorlar. 3 bin 500 nüfuslu Kaaratlı Kasabası'da evlerinin tapusunu alamayan yaklaşık bin mahalleli sorunlarının çözüme kavuşturulmasını istiyorlar. Vatandaşların sorunlarını dinleyen   Gürer sorunun takipçisi olacağını söyledi.
 
ANTİK ALANLAR YAĞMALANIYOR
Karatlı Köyünde farklı yerlerde tarihi alanların yağmalandığını ve köyün bu anlamda gereken ilgiyi görmediğinin ifade edilmesi üzerine konuşan CHP Niğde Milletvekili ve KİT Komisyonu üyesi Ömer Fethi Gürer: “Tarihi değerlerin bulunduğu bölgeyi yıllar önce, Niğde Kapadokya’nın Başkenti kitabımı yazarken bizzat gittim gördüm. Çok önemli kalıntılar var. Hepsi şaheser, özellikle ovada yer alan ve üzerinde şekillerin de bulunduğu mezar taşlarının bulunduğu bölgenin kaçak kazılarla perişan edildiğini öğrenmekten üzüldüm. Kral mezarları ve yer altı şehri dâhil bölge bilimsel anlamda ciddi inceleme, araştırma ve tanıtıma muhtaç. Hitit, Roma, Bizans dönemi izleri olan bölgede birden çok yerde önemli tarihi eserler yer almaktadır. Define avcıları bölgeye çok zarar vermiş, taş almak adına kasabada kalenin tamamına yakını yok edilirken çok az bir kalıntı kalmış ama diğer eserler halen kurtarılabilir. Ayrıca bölgede açık hava müzesi olacak kadar tarihi eser bulunmakta. Bu bölgenin turizme kazandırılmasıyla ekonomik gelir kaynakları yaratılabilir” şeklinde konuştu.
 
Editör: TE Bilişim