Ülkemiz ekonomik açıdan sıkıntılar, seçim sebebiyle siyasal gerilimler ve Güneydoğu sınırımızdaki uluslararası çatışmalar ve hassasiyet sebebiyle de çok önemli bir dönemden geçmektedir.
 
Bu üç önemli sebep çok dikkatli davranmamızı, çok düşünüp çok az konuşmamızı gerektirmektedir.
 
Ancak seçim ortamında bu kıvamı yakalamak gerçekten maharet gerektirmektedir.  İşin hiç şakası yok, küçücük hatalar, bazen bir kelime bile akla gelmeyen gerginlik ve zarara sebep olabilir.
 
Yetkililer, ekonomik sıkıntı sebebiyle ülkenin bütün imkânlarını ortamı dengede tutmak için seferber etmişler, firmaları krize sürüklememek veya sıkıntıya girenleri kurtarmanın samimi çabası içerisinde görünmektedirler. Bu konuda yeni kurumlar kurulmakta, mevzuat değişikliği ihtiyacı süratle karşılanmaktadır.
 
Dönem sıkıntılıdır, ancak dönemin sıkıntısını atlatma çabasındaki samimiyet ve ciddiyetten yararlanmak da firmalara ve o firmaların etkili olduğu yöre sorumlularına düşmektedir.
 
Ben bu açıdan bakarak ilimizi çok yakından ilgilendiren bir konuya dikkat çekmek istiyorum.
 
BİRKO, yani Birleşik Koyunlulular Müessesesi, benim bu açıdan dikkat çekmek istediğim hayati bir konudur.
 
BİRKO (KOYUNLULULAR),  bir firma olmasının ötesinde Niğde ismi ile özdeşleşmiş bir MARKA’dır.
 
Yurdumuzun adeta tüm sathına yayılmış bir gönüllü ekonomik sosyal propaganda aracı idi. Kentlerin en işlek caddelerinde bu marka- ismi görmek bizler için gurur ve heyecan kaynağı idi. O ismi gördüğümüz her işyeri adeta bir turizm tanıtma bürosu gibi sizi karşılar size güler yüzle hoşgeldin hemşehrim derdi.
 
Bu marka batmamalı, mutlaka yaşatılmalıdır. Çünkü BİRKO, halka açık şirketler içinde binlerce çalışanı ile gurur verici bir başarı örneği idi.
 
Sebebi ne olursa olsun bu şirketin sıkıntısını gidermek, marka kent olma gayretinde olan ilimizin vazgeçilmez bir amacı olmalıdır.
 
Bu işten anlayanlar bir araya gelmeli, ne yapılması gerekiyorsa çözüm yolu mutlaka bulunmalıdır.
 
Çünkü ülke yönetim sorumluluğu taşıyanlar bu yönde son derece müspet yaklaşım içerisindedirler. İş, yerele yani Niğde’ye,  yani bizlerin gayretine kalmaktadır.
 
Ne yapılacaksa bu gün tam zamanıdır. Seyretmek, üzülmek, susmak kenarda durmak, suçlu aramak büyük vebal sebebidir ve affedilmez, affedilmemelidir; bu efsane yaşamalıdır, yaşatılmalıdır.
 
Allah yar ve yardımcımız olsun.
Başarı dileklerimle.
 
Akın GÖNEN
Devlet E. Bakanı
17 - 20. Dönem Niğde Milletvekili
27.12.2018