Kırsal Kalkınma Destekleri Kapsamında Bireysel Sulama Sistemlerinin Desteklenmesi için yapılan başvurular sonuçlandı. İlimizde bu yıl hibe programı kapsamında Niğde Tarım ve Orman İl müdürlüğü toplantı salonunda hibe almaya hak kazananlarla sözleşme imzalandı. 

Vali Çelik, Niğde Belediye Başkan Yardımcılığına Atanan Ali İlker Atabay'ı Ziyaret Etti Vali Çelik, Niğde Belediye Başkan Yardımcılığına Atanan Ali İlker Atabay'ı Ziyaret Etti

Tarım ve Orman il müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleştirilen Bireysel Basınçlı Sulama Hibe Projesi sözleşmesi imza törenine, Niğde Valisi Cahit çelik, Vali Yardımcısı Ahmet Arık, Tarım ve Orman İl Müdürü Asım Baş, üreticiler ve hibe almaya hak kazanan üreticiler katıldı.

19 YILDA NİĞDE’YE 13,4 MİLYON EURO DESTEK SAĞLANDI

Bireysel Basınçlı Sulama Hibe Projesi sözleşmesi imza töreninde konuşan Vali Cahit Çelik; “Niğde ilimiz Karaman, Konya ve Aksaray illerinden sonra kuraklığın en fazla hissedildiği, su stresinin en fazla hissedildiği illerin başında geliyor. Niğde ilimizdeki üreticilerimiz ürün sulamada en çok yeraltı sularını kullanıyorlar. Bu suları kullanırken de tarım ve Orman bakanlığın 2017 yılında vermeye başladığı basınçlı sulama sistemi desteklerinden en fazla destek alan illerin başında Niğde geliyor. Bu yılda toplam 573 proje bu anlamda Bakanlıktan destek aldı. Bu kapsamda 19 yıl içerisinde Devletimizin Niğde’ye sağladığı destek miktarı 13,4 milyon Euro civarında. Bu anlamda şimdiye kadar bu kapsamda çiftçilerimizin proje hazırlamalarında destek olan Tarım ve Orman İl müdürlüğümüze teşekkür ederim” dedi.

NİĞDE SU STRESİ ÇEKEN İLLER ARASINDA

Türkiye’de su stresi çeken iller arasında Niğde’nin de yer aldığını belirten Niğde Tarım ve Orman İl Müdürü Asım Baş; “ Tarım ve Orman Bakanlığı olarak bundan sonraki süreçte devlet politikası olarak suyu merkeze alan bir üretim modelinin hayata geçirdi. Çünkü sınırlı kaynaklara sahip olan su stresi yaşayan bir ülkeyiz bundan sonra Tarım ve Orman Bakanlığı suyun verimli kullanılması konusunda ciddi anlamda taşraya üreticilerimize destek vermektedir. İlimizde bu kapsamda bu projenin başladığı günden itibaren ciddi anlamda il müdürlüğü olarak gönderilen projelerin tamamının onaylanması kapsamında Bakanlık pozitif anlamda Niğde’nin bir ayrımcılık gördüğünü belirtti.

Bireysel (6)

Bireysel (8)

Editör: Selim GÖKEL