Niğde Belediyesi’nin organize ettiği Geleneksel Karakucak Güreşleri, 13 Ağustos Pazar günü Bucakçayır Stadı’nda gerçekleştirilecek. Aralarında şampiyon güreşçilerin de yer aldığı 50 başpehlivan ve 400’den fazla sporcunun katılımıyla gerçekleştirilecek etkinlik için ücretsiz servis kaldırılacak ve ikramlar sunulacak.

BUCAKÇAYIR’DA ŞENLİK VAR

Niğde Belediyesi’nin, önemli şampiyonalarda derece elde eden başpehlivanların katılımıyla düzenleyeceği Geleneksel Karakucak Güreşleri, 13 Ağustos Pazar günü saat 10.00’da Bucakçayır Stadı’nda gerçekleştirilecek.

400’den fazla sporcunun katılacağı ve heyecan dolu anların yaşanacağı müsabakaların ardından saat 18.00’de dereceye giren sporculara ödülleri verilecek.

 

GÜREŞ AĞASI DOYGUN, SPONSOR GÜNDOĞDU

İş adamı Neşet Doygun’un güreş ağası, Oktay Gündoğdu’nun ise ana sponsor olduğu Geleneksel Karakucak Güreşlerinde, farklı sektörlerde faaliyetlerini sürdüren sponsorlar da yer alıyor.

Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, kültürümüzde önemli bir yere sahip olan karakucak güreşlerinin milletimizin sportif zenginliğini yansıtan önemli etkinlikler arasında yer aldığını belirtti.

 

BAŞKAN ÖZDEMİR’DEN DAVET

Karakucak güreşlerinin, sadece bir spor etkinliği olarak değil, aynı zamanda sosyal ve kültürel bir birliktelik oluşturacağını belirten Başkan Özdemir, “Hem Niğde’mizin tanıtılmasına hem de kültürel mirasımız ve geleneklerimizin yaşatılmasına olanak sağlayacak olan bu büyük etkinliğe tüm hemşehrilerimizi davet ediyorum.” Dedi.

 

ETKİNLİKLER DEVAM EDECEK

Belediye Başkanı Emrah Özdemir, Niğde Belediyesi olarak spora ve sporcuya imkanları ölçüsünde destek vermeye devam edeceklerini de belirterek; “Bu büyük organizasyon, güreşin köklü kültürünü yaşatmak ve genç kuşaklara aktarmak adına önemli bir adım olacak. Belediye'mizin bu tür etkinliklere olan desteği, şehrin kültürel ve sportif zenginliğini koruma ve yaşatma konusundaki kararlılığı devam edecek.” Diye konuştu.

 

SERVİS KALDIRILACAK

Şampiyon Niğde Belediyespor'a Muhteşem Karşılama Şampiyon Niğde Belediyespor'a Muhteşem Karşılama

Bu arada Bucakçayır Stadı’nda, alanlarında ün yapmış şampiyon güreşçilerin ağırlanacağı etkinliğe katılmak isteyen vatandaşlar için Niğde Belediyesi Önünden 10.30 ve 11.30’da ücretsiz servis kaldırılacağı ve katılımcılara ikramlar yapılacağı belirtildi.

Editör: Selim GÖKEL