Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, dün gün içinde çalışma ofisinde göreve geldiği günden beri, 3 yılda yaptıkları hizmetleri, yatırımları, faaliyetleri içeren bir basın toplantısı düzenlemiş ve ardından da Kale Projesinin gerçekleştirildiği bölgeye gazeteciler ile giderek Danıştay’ın durdurduğu 11 parsel ile ilgili açıklamada bulunmuştu. Bu konu ile ilgili haberimiz Burada Tıklayın

Aynı gün akşam ise Niğde Belediyesine ait Aşevinde basın mensupları ile iftarda bir araya geldi.

Başkent Niğde Vakfı'ndan Eğitime Destek Başkent Niğde Vakfı'ndan Eğitime Destek

Yemek sonrası soruları da kabul eden Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir burada ilginç açıklamalarda bulundu.

CHP Niğde Belediye Meclis Üyesi Çağdaş Özmen’in sosyal medya hesabında aşağıda görebileceğiniz paylaşımı ile ilgili eleştirilerde bulunan Başkan Özdemir, gerek bu konuda, gerekse yine Kale Bölgesi Projesi hakkında açıklamalarda bulundu.

MAALESEF BASİT İŞLERLE UĞRAŞIYORLAR

Başkan Özdemir açıklamasında; “Biraz önce CHP Niğde Belediye Meclis Üyesi Çağdaş bey kutlama yaptığının fotoğrafını gösterdiler. Neyi kutluyorlar merak ettim. Maalesef çok basit işlerle uğraşıyorlar. Niğde’nin kaderini değiştirecek işlerle uğraşıyorken biz ki bu sadece o bölgedeki insanların esnafın değil, şehrin kaderi, bütün bakanlıklarla yaptığımız çalışmalarda, kentler birliği ile yaptığımız çalışmalarda çıkan tek sonuç vardı. Niğde’nin bir Turizm Merkezine ihtiyacı var. Kale bölgesini de dönüştürürseniz, Niğde Turizm anlamında kalkınır, zaten ekonomik anlamda da kalkınması anlamına gelir. Nitekim yanı başımızda Nevşehir’e ekonomik anlamda yılda 5 milyon turist geliyor, biz bunun bırakın yarısını yüzde % 10’unu alsak 500 bin turist yapıyor. % 20’sini alsak 1 milyon turist yapıyor. Bu turistin Niğde’de en az 3 gün konaklanması için getirebilirsek, burada hepimizin pastası büyüyecek, şehrimize büyük bir istihdam kazanacak. İşte Kale Projesi bunun için olmazsa olmazımız. Ama maalesef yine söylüyorum. Engel olmak adına bir şeyler yapmaya çalışıyorlar, ama yapsınlar” dedi.

 PERDENİN ARKASINDAKİ AMAÇLARI GÖRMEK LAZIM

Başkan Özdemir açıklamasının devamında; “Bugün bölge de anlattım. Sadece acele  kamulaştırma kararı ile alakalı birkaç parsel için karar almışlar. Bizim projemiz hız kesmeden devam ediyor. Bugün de yıkımlar devam ediyor. İnşallah ihalesini de bu sene yapacağız. Engel olmaya çalışsalar da engel olamayacaklar. Ama şunu anlatmanız lazım, burada basına büyük iş düşüyor. Bunu her yerde söyledim. Küçük insanlar küçük siyasi rantları için, Niğde’nin geleceği ile oynamaya çalışıyorlar. Niğde Kale Projesini Belediye kendine yapmıyor, belediye başkanı da kendine yapmıyor. Benim orada bir metre kare arsam da yok. Belediyenin geçmişte de yok. Zaten buradaki ticari alanların hepsi genel olarak esnaflara verilecek. Onun dışındaki 400 parselde 90 parsele düşecek. Oraya devlet inanılmaz para harcıyor. Bırakın kar etmeyi, orada inanılmaz derece de yatırım var. Bu para da her zaman bulunmaz. Yeni maliyetlerle 1 milyar liranın üzerinde yatırım yapılacak. Bakanlıklardan, kurullardan duyduğumuz şey şu. Kayseri, Ankara gibi büyük şehirler bile böylesi destek alamıyorlar. Niğde’nin kaderini değiştirecek. Hazır bu devlet desteğini bulmuşuz, bir an önce orayı yapmamız lazım. İçinde arkeolojik sit alanı var, koruma bölgesi var, sit alanı var, 1. Dere, 2. Derece yani çok zor yapılan bir yer. Herşey kurula tabi. Kuruldan izin alabilmek için 2 yıl uğraştık. Orada tescilli binaların sayısını 70 e çıkardı. Mesela orada bir çok tescilli bina yıkılmak üzere. Bizim projemizin adı Koruma ve Yenileme Projesi, Kentsel Dönüşüm değil. Buradaki tescilli binaları kamulaştırıyoruz, vatandaşa parasını ödüyoruz, restore ederek  gelecek nesillere aktaracak proje ama bugün ellerine çiçekleri çikolataları alanlar işte bu projeye engel olmaya çalışıyorlar. İşte bunu gerçekten ayırt etmek lazım. Perdenin arkasındaki amaçlarını görmek lazım.” dedi.

KALEDE RANT UĞRUNA TARİHİ YOK EDİYORLAR DİYENLER VARDI

Emrah Özdemir açıklamasının son bölümünde ; “Bu projeye başladığımızda şunu söylüyorlardı. Kalede rant uğruna tarihi yok ediyorlar diyenler vardı. İşte ne rantı olacak dedim ya zaten oradaki ticari esnafların, konutlar ise zaten devlet oraya para dökecek, inanılmaz para dökecek bırakın kar etmeyi. Orada rant varsa bugün oraya çiçekle giden, sürekli basın toplantıları yapan, kendi siyasi çıkarlarını düşünen, küçük insanların siyasi rantı var. Başka hiç  kimsenin rantı yok.  Maalesef şuanda 15 kadar vatandaşımız ki şuanda onlarla da birebir görüşeceğiz. Belediyenin de eksikleri olabilir, eksik bilgi, eksik belge gitmiş olabilir, ama Danıştay da eksik bilgilendirme var bence. Çünkü Danıştay o parselle alakalı yürütmeyi durdurma kararına baktığımız zaman “Kamu Yararı” olmadığı, onaylı bir proje olmadığı ile alakalı Cumhurbaşkanlığına ait acele kamulaştırma kararına yürütmeyi durdurma kararı almış. Aslında bizim orada onaylı projemiz vardı” diyerek bu konudaki sözlerini tamamladı.

CHP NİĞDE BELEDİYE MECLİS ÜYESİ ÇAĞDAŞ ÖZMEN'İN KONU EDİLEN SOSYAL MEDYA PAYLAŞIMI AŞAĞIDA

Çağdaş Özmen, paylaşımında, "Kale Mahallesinde mağdur olan hak sahibi hemşerilerimizle ve süreci yöneten avukatımızla buluştuk. Hakkını alabilmek için cesurca mücadele eden tüm hemşerilerimi tebrik ederim. Süreci yakından takip edip tek bir mağdur kalmayana kadar bu haklı mücadeleye destek vermeye devam edeceğiz" ifadesini kullanarak, Kale çevresi bazı hak sahipleri ile birlikte fotoğraf verdi. 

Editör: TE Bilişim