Doğa ve lezzet tutkunları, Niğde Belediyesinin düzenlediği Dağ, Doğa ve Dondurma festivali için Çamardı ilçesinde buluştu. Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, Orhan Hakalmaz’ın sevilen türküleriyle coşan katılımcılara, Ekim ayında “Gastro Niğde Festivalinin” yapılacağı müjdesini verdi.

Akkaraman Projesi imzalandı Akkaraman Projesi imzalandı

Niğde Belediyesi’nce düzenlenen “Dağ, Doğa ve Dondurma Festivalinin” ertelenen Çamardı bölümü, Emli Vadisi’nde yapılan Doğa Yürüyüşü ve Çamardı ilçe merkezinde gerçekleştirilen Orhan Hakalmaz Konseri ile sona erdi.

Niğde Belediyesi’nin Çamardı İlçe Belediyesi ile birlikte bu yıl ikincisini düzenlediği Dağ, Doğa ve Dondurma Festivali 21 -22 Temmuz tarihleri arasında Niğde merkezde gerçekleştirilmişti.

Sanatçılar Mustafa Ceceli ve Manuş Baba’nın konserleriyle renk kattığı festivalin, 23 Temmuz’da Çamardı ilçesinde düzenlenmesi planlanan son bölümü ise Çamardı Belediye Başkanı Yavuz Soylu’nun babası Yakup Soylu’nun vefatı nedeniyle ertelenmişti.

Festivalin ertelenen Çamardı bölümü 27 Ağustos Pazar günü, Çamardı ilçe sınırlarındaki Emli Vadisi’nde Doğa yürüyüşü ile başladı. Doğa Yürüyüşüne Niğde Valisi Cahit Çelik, AK Parti Milletvekili Cevahir Uzkurt, Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, Çamardı Belediye Başkanı Yavuz Soylu, protokol üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Festival kapsamında Türk Halk Müziği Sanatçısı Orhan Hakalmaz, Çamardı Hükümet Meydanında, hayranlarına unutulmaz bir konser verdi.

Vatandaşlara dondurma ve tatlı ikramının yapıldığı konser alanı, Türkiye’nin dört bir yanından gelen doğa severlerle doldu taştı.

DONDURMANIN YANINA TATLI DA EKLENECEK

Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, katılımcılara hitaben yaptığı konuşmada, festivali geleneksel hale getireceklerini belirterek; “Aslında festivalimiz Dağ, Doğa ve Dondurma olarak adlandırıldı, ancak tatlıya haksızlık etmiş gibi hissediyorum. Gelecek yıl tatlıyı da programa dahil etmeliyiz. Çünkü Çamardı denince akla dondurma ve tatlı geliyor, aynı zamanda dağlar ve doğa geliyor. İlçemiz o kadar değerli ve anlamlı ki. Bu çok kıymetli ilçemizi Türkiye'de ve dünyada henüz yeterince tanıtamadık. İnşallah bu festivaller, ilçemizin ve şehrimizin tanıtımına vesile olacak, bu konuda öncülük yapacak.” Dedi.

GASTRO NİĞDE FESTİVALİ MÜJDESİ

Niğde’yi ‘festivaller şehri’ yapmaya söz verdiklerini de anımsatan Belediye Başkanı Emrah Özdemir; “Gençlik festivali, patates festivali, elma festivali ve Çiftlik ilçemizde kardan adam festivali düzenledik. Ekim ayında ise 6, 7 ve 8 Ekim tarihlerinde Gastro Niğde'yi düzenleyeceğiz. Niğde'nin yöresel yemeklerini ve ilçelerimizin özel tatlarını hem ülkemize hem de dünyaya tanıtacağız.” Şeklinde konuştu.

Niğde’nin geleceğinin parlak olduğuna vurgu yapan Başkan Özdemir, 10 bin daha eski bir geçmişe sahip olan bu kadim kenti, önce Niğde’ye ve Türkiye’ye sonra da tüm dünyaya tanıtacaklarını da sözlerine ekledi.

Konsere Vali Cahit Çelik, Milletvekilleri Cevahir Uzkurt ve Cumali İnce, Belediye Başkanı Emrah Özdemir, Çamardı Belediye Başkanı Yavuz Soylu, protokol üyeleri, davetliler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

WhatsApp Image 2023-08-28 at 15.29.31 (1)

WhatsApp Image 2023-08-28 at 15.29.32

Editör: Selim GÖKEL