Niğde Belediye Başkanlığı tarafından Şehitlik Kavşağında başlatılan yeni kavşak çalışması yoğun bir şekilde devam ediyor. Çalışmaları yerinde inceleyen Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, kavşak yapımı, başbakanın Niğde'ye gelişi ve asfaltlama çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan yaptığı açıklamada; " Medaş Kavşağı yeni adıyla Şehitlik Kavşağı bilindiği gibi geçen yıl şehit aileleri derneğinin talebi üzerine bu kavşağın ismini şehitliğin burada bulunmasından dolayı şehitlik kavşağı ismini belediye meclisi kararıyla değiştirmiş idik. Burada Niğde Belediyesi olarak yeni bir düzenlememiz söz konusu bu düzenlemeyi başta karayolları yine trafik müdürlüğümüz, emniyet müdürlüğümüz,  teknik elemanlarımızın ve STK'larımızın görüşü doğrultusunda kavşak çalışmasının ve refüj çalışmasını gerçekleştiriyoruz. Başta bu çalışmayı yapan tüm belediye çalışanlarımıza teknik personelimize ben teşekkür ederken bir başka taraftan da hemen şunu belirtmek istiyorum bazı arkadaşlarımızın kardeşlerimizin buranın büyük olduğu noktasında bize telkinleri var. Fakat teknik personelle, teknik elemanlarla, teknik insanlarla konuştuğumuz zaman şöyle bir görüş var, buna bizde katılıyoruz kavşak ne kadar büyük olursa trafik akışı o kadar rahat olacağı ve yine kavşakların kesiştiği noktaların sakladığı araç sayısının fazla olacağı herkes tarafından bilinen malum konu.  Bu bakımdan bu kavşak bu bölgedeki trafiğin geçmişteki sıkışıklığını önleyecektir ve seri ulaşım noktasında bir katkıda bulunacaktır. Bir başka konuda bu kavşağın hacmi bakımından geniş olması şehre girişlerde özellikle çok süratli girişlerin önüne geçerek hemen derbent mezarlığının oradaki kavşağımız yani  derbent mezarlığı kavşağına daha yavaş bir trafik akışı sağlayacağız. Dolayısıyla bu kavşağın hız kesici özelliği de var bunu da özellikle belirtmek istiyorum. Bittiği zaman  buranın Niğde'nin girişine de yakışır çok güzel bir kavşak olduğunu hep beraber göreceğiz. Ben şimdiden yapımına emek veren kardeşlerimize , çalışma arkadaşlarımıza, mesai arkadaşlarımıza teşekkür ederken yine Belediye Başkan Yardımcımız Harun Dikici'nin  de bu kavşakta emeği büyük ona da ayrıca teşekkür ediyorum. Ulaştırma hizmetleri müdürlüğümüz ve emniyet müdürlüğümüz ve trafik bölge müdürlüğümüzün de emekleri bir hayli fazla onlara da teşekkür ederken yine bu kavşağın inşallah burada kazaların sıfıra indiği kaza olmayan  bir kavşak haline getirilmesi noktasında Niğde'mize ben hayırlı olmasını diliyorum. Bundan sonraki süreçte de diğer başka noktalarda kavşak  çalışmalarımız devam edecek bu sene birkaç tane daha bunun dışında kavşak düzenlemesi yapacağız" dedi.

Başbakan Niğde'ye geliyor

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Niğde mitingi konusunda da açıklamalarda bulunan Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; "30 Nisan 2015 tarihinde Genel Başkanımız ve Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu saat 14.00 de kent meydanında halkımıza hitap edecektir. Tüm halkımız davetlidir. İnşallah Niğde'miz şanına yakışır şekilde bir güzel miting yapacağını ben düşünüyorum. Gayretimiz o noktada o yönde emek veren herkese teşekkür ediyorum, katılacak herkese de teşekkür ediyorum. İnşallah güzel bir miting olacak tüm Niğdeli hemşerilerimizi davet  ediyorum. Hatta partili partisiz herkesi davet ediyorum. Sayın Ahmet Davutoğlu biliyorsunuz bölgemizin insanı. Bölgemizin insanı olma sebebiyle bölgemizin bir başbakanı var uzun yıllardan sonra bir başbakanımız var. Biz İç Anadolu olarak İç Anadolu'nun orta bölgesi olarak bu noktada üstümüze  düşeni partili partisiz herkesin üstüne düşeni yapması gerektiğini düşünüyorum ve inanıyorum ki bu noktada da el birliği yaptığımız zaman tüm bundan Niğde kesinlikle kazançlı çıkacaktır diyorum. Mitinginde inşallah kazasız belasız yapılmasını temenni ediyorum" şeklinde konuştu.

Niğde Belediyesi asfalt sezonunu açtı

Asfaltlama ve alt yapı çalışmaları hakkında da bilgi veren Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; "Asfalt sezonunu açtık. Asfaltlama işlemlerimiz şuanda devam ediyor.  Selçuk mahallesinde asfaltlamamıza devam edeceğiz. Selçuk mahallemizde asfalta ihtiyacı olan tüm yollarımızı 15-20 gün içerisinde asfaltladıktan sonra yine Özbelde mevkii kızıl elma evlerinin önüne geçerek orda şu anda bilindiği üzere bir kanalizasyon çalışmamız var. Çalışmalar nedeniyle vatandaşlarımıza verdiğimiz rahatsızlıktan özür diliyoruz. Çalışmamız zaruri bir çalışma hastanenin kanalizasyonunda kızıl elma evlerinin kanalizasyonunda bundan 30 sene önce oraya götürülmüş bir alt yapı var bu büzden yapılmış büzlerin içerisine ağaç kökleri girerek tıkanmalar yapmış önemli ölçüde orada tıkanıklıklar var. Yetersizlikler var. Hastanenin alt yapısını ve kanalizasyonunu rahatlatmak bu bölgenin kanalizasyonu rahatlatmakla ilgili bir çalışmamız inşallah bir hafta sonra yani zeminin sert olmasından dolayı bir hafta 10 gün içerisinde orayı tamamlayacağız. Tamamladıktan sonra oranında hemen asfaltlanmasını yapacağız. Oradaki hemşerilerimizden ve rahatsızlık verdiğimiz tüm Niğdeli kardeşlerimden ben özür diliyorum. Tabi ama bu çalışmaları yapmanın başka yolu yordamı yok. İnşallah Allah'ın yardımıyla vatandaşlarımızın insanlarımızın duasıyla inşallah kısmet olursa  Niğdemize en güzel hizmetleri yapmak için çaba ve gayret içerisinde olacağız" dedi.



http://www.borhaber.net/siyaset/basbakan-davutoglu-nun-nigde-ye-gelisi-h16568.html

Posted by Bor Haber on 28 Nisan 2015 Salı
Editör: TE Bilişim