Doğuş Gurubu’nun kurucusu merhum Ayhan Şahenk tarafından kurulan; eğitim, kültür, sanat, sağlık, çevre, spor ve sosyal yardım alanlarında topluma hizmet etmek amacıyla çok sayıda projeyi hayata geçiren Ayhan Şahenk Vakfı, Cumhuriyetimizin 100. Yılında Niğde’de 1000 ilköğretim öğrencisine giyim yardımı yapacak.


Ayhan Şahenk Vakfı tarafından öğrencilere yapılacak giyim yardımı dağıtım programı kapsamında Ulukışla İlçesi ve Niğde Merkez’de öğrencilere Cumhuriyet armağanları teslim edildi. 


ATATÜRK VE SİLAH ARKADAŞLARINA ÇOK ŞEY BORÇLUYUZ 
Niğde Atatürk Ortaokulunda gerçekleştirilen programda konuşan Ayhan Şahenk Vakfı Genel Müdürü Zafer Nuri Eraslan, Ayhan Şahenk’in Niğde’yi seven bir Niğdeli İş adamı olduğunu ve Türkiye’ye ve Niğde’ye çok önemli katkıları bulunduğunu söyledi. 

Eraslan Konuşmasının devamında, öğrencilere her yıl Cumhuriyet Bayramı armağanlarını ulaştırmaya çalıştıklarını belirterek, “Biz bu armağanları her yıl Cumhuriyet Bayramı öncesi sizlere ulaştırmaya çalışıyoruz. Bugüne kadar herhangi bir aksaklık olmadan bunu yerine getirdik. Bize bu yardımları ulaştırmamızda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi. 

776161657803132
Eraslan bu yıl Cumhuriyetimizin 100’üncü yılı dolayısıyla bu armağanların daha bir değerli hale geldiğini belirterek, “Bildiğiniz gibi bu yıl Cumhuriyetimizin 100’üncü yılı. Bizler bu armağanları sizlere hep Cumhuriyet Bayramı’nda ulaştırmaya çalıştık. Bu yılda Cumhuriyetimizin 100’üncü yılına denk geldi. Biliyorsunuz Cumhuriyet büyük kanlar, büyük bedeller ödenerek, Atatürk’ün önderliğinde büyük bedeller ödenerek elde edildi. Cumhuriyetimizin kurulmasında Atatürk ve onun silah arkadaşlarına hepimiz çok şey borçluyuz. Başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bütün silah arkadaşlarını ve vatanımız uğruna canlarını veren aziz şehitlerimizi minnet ve rahmetle anıyoruz. Bu yüzden bu armağanların bu yıl ki anlamı bizim için çok farklı. Bunları güle güle kullanmanızı diliyoruz” dedi. 


1000 ÖĞRENCİYE ULAŞTIRILACAK
Geleneksel hale gelen, Ayhan Şahenk Vakfı yardım çantaları her Cumhuriyet Bayramı öncesi, Cumhuriyet Bayramı armağanı olarak, ilimizde 1000 öğrenciye ulaştırılıyor.  Bunların 100 tanesi Altunhisar, 100 tanesi Çamardı, 100 tanesi Çiftlik, 100 tanesi Ulukışla, 120 tanesi Bor ve 480 tanesi Merkez İlçe olmak üzere bin adet içinde kıyafet bulunan çantalar öğrencilere hediye edilecek. 


Konuşmaların hemen ardından ise öğrenciler tek tek çağırılarak isimlerine özel hazırlanan çantaları teslim edildi. Çantalarını teslim alan öğrencilerin mutluluğu ise görülmeye değerdi.

AFAD bu sefer kuyuya düşen oğlağı kurtardı AFAD bu sefer kuyuya düşen oğlağı kurtardı

Ayhan Şahenk Vakfı tarafından öğrencilere yapılacak giyim yardımının dağıtım programı ise şu şekilde; 25 Ekim 2023 Çarşamba Çiftlik İlçesi Saat: 10:00 Çiftlik Mustafa Kemal Ortaokulu Toplantı Salonu, 25 Ekim 2023 Çarşamba Altunhisar İlçesi Saat: 13:00 Altunhisar 75. Yıl Çok Programlı Anadolu Lisesi Konferans Salonu, 26 Ekim 2023 Perşembe Çamardı İlçesi Saat: 10:00 Çamardı Yatılı Bölge İlköğretim Okulu (YİBO)

Editör: Selim GÖKEL