Niğde Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, yasaya göre tüp bayilerinin dışında ruhsatsız olarak tüp satışı yapılmasının yasak olmasına rağmen bakkallarda ve marketlerde tüp satışının önüne geçmek için denetimlerini artırdı.

Niğde Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, yasaya göre tüp bayilerinin dışında ruhsatsız olarak tüp satışı yapan 6iş yerine Cezai işlem uygulanırken denetimlerin artarak devam edeceği ifade edildi

Sıvılaştırılmış Petrol Gazları (LPG) Piyasası Kanunu ve Elektrik Piyasası Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Resmi Gazete’de 13/3/2005 tarihi ve 25754 sayısı ile yayınlanan 5307 sayılı kanununun 8. maddesi gereğince; “Tüplü LPG bayileri lisansa tâbi değildir. Boş olanlar da dahil olmak üzere LPG tüpleri; imalat fabrikaları, dağıtıcılar ve tüplü LPG bayileri dışında, şahsi ihtiyaç haricinde hiçbir kişi veya kurum tarafından bulundurulamaz, takas ve satışa konu edilemez” yasasına aykırı işyerlerinin tespiti yapıldı.

BAKKALLARA İDARİ İŞLEMLER YAPILDI

Zabıta Müdürlüğü ekipleri yaptığı denetimlerde 6 iş yerine cezai işlem uygulanırken tüp satmanın yasak olduğuna bir kez daha dikkat çekerek, tüp satışı yapan bakkal ve marketlere Belediye Emir Ve Yasakları Uygulama Yönetmeliğinin 38-B maddesinde yer alan “Bakkal, market vb. yerlerde tüp gaz satışı yasaktır” ibaresi gereğince idari işlem yapıldı.

Editör: TE Bilişim