Niğde Barosu üyesi bir avukatın Niğde Emniyet Müdürlüğü Cinayet Bürosunda uğradığı iddia edilen darp ve hakaret gerekçesi ile Niğde Baro Başkanı Hüseyin Demirbilek, Niğde Adliyesinde durumu eleştiren  bir basın açıklaması yapmıştı. (Burada Tıklayın)

Baronun açıklamasının ardından, Niğde Emniyet Müdürlüğü de tam aksini, görevli polis memurlarının görevlerini yasalara uygun olarak yaptığını avukatın değil, aksine polis memurlarının baskıya tabi olduğunu karşı basın açıklaması ile  iddia etmiş ve açıklamayı “Meğer” şeklinde vermiştik.  (Burada Tıklayın)

Emniyet Müdürlüğünün bu açıklamasına Niğde Barosu bir başka açıklama ile karşılık verdi.

Niğde Barosunun açıklaması aynen aşağıda;

KAMUOYUNA,

“ NİĞDE İL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜNÜN BASIN AÇIKLAMASININ GERÇEKLE İLGİSİ YOKTUR”

 

31.12.2014 tarihi gecesinde Niğde İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube müdürlüğünde meslektaşımıza yaşatılan olumsuzlukları kamuoyu ile paylaşmıştık.

Yaptığımız basın açıklamasının ardından Niğde İl Emniyet Müdürlüğü’ de bir basın açıklaması yapmış ve açıklama bir kısım basında da“ meğer işin aslı “ başlığı ile yayınlanmıştır.

Niğde İl Emniyet Müdürlüğü yaptığı açıklamada özetle;

Meslektaşımızın, “kendisinin ifade işlemlerinde hazır bulunmaması halinde herhangi bir ücret alamayacağını, bu durumda boş yere zaman kaybettiğini ve rahatsız edildiğini, ifadenin alınıp kendisine verilmemesi halinde herhangi bir ücret alamayacağını söylediği ” belirtilmiştir.

Aynı açıklamada görevli polislerin sağduyulu ve hoşgörülü bir biçimde avukatın KAZANÇ YÖNÜNDEN mağdur olmaması için görüşme tutanağı vermeyi teklif ettiklerini meslektaşımızın ise “bana isimlerini ve sicillerinizi verin yeter, ben görüşme tutanağı istemiyorum. Lüzumsuzlar, gereksizler, ş…..ler ( şerefsizler denilmek istenmiş) diye hakaret edip bulunduğu odayı terk ettiğini, koridora çıkarken görevli memurların “ sen ne demek istiyorsun” diyerek peşinden gittiklerini “ sen bize neden hakaret ediyorsun diye” tepki gösterdiklerini ve bu sırada asayiş şube müdürünün çıkarak avukata gerekli açıklamayı yaptığını, görüşme tutanağı düzenlendiğini ve olayın bu şekilde çözüldüğü söylenmiştir.

Yapılan basın açıklamasında Niğde Barosunun yeterli inceleme yapmadan açıklama yaptığı, sadece üyesini dinleyerek bunu mutlak doğru olarak kabul ederek polisleri suçladığı, AÇIKLAMANIN gerçeği yansıtmadığı da önemle vurgulanmıştır.

Aynı açıklamada tüm yaşananların “ görüntü ve ses kayıtlarının olduğu da” belirtilmiştir.

DEĞERLİ KAMUOYU;

Niğde Barosu olarak önemle vurguluyoruz ki Barolar kamu kurumu niteliğinde bir meslek kuruluşu olmanın yanında Hukukun üstünlüğünü, insan haklarını savunmak ve korumakla görevlidir.

Niğde Barosuna intikal eden her olay hukuk çerçevesinde titizlikle ele alınır ve değerlendirilir.

Tarafımızca yapılan basın açıklaması olayın ertesi günü değil aradan 4 gün geçtikten sonra yapılmıştır. Bu süre zarfında konu yönetim kurulumuzca enine boyuna değerlendirilmiştir.

Yaptığımız bu son kamuoyu açıklamasında da olay ve Niğde İl Emniyet Müdürlüğünün basın açıklaması yeniden titizlikle değerlendirilmiş ve kaleme alınmıştır.

Nitekim olayın görüntü ve ses kayıtları Niğde Barosunun gerçekleri söylediğini ortaya koymuştur.

Basın açıklamamızda eksik vardır fazla yoktur.

ANCAK;

Yaşanan olayla ilgili görüntü ve ses kayıtları olmasına rağmen Emniyet Müdürlüğünün meslektaşımızı ve Baromuzu suçlar nitelikte bir basın açıklaması yapması olağanüstü şekilde yadırganmıştır.

Bu durum tarafımızdan emniyet müdürlüğünün görüntü kayıtlarını yeterince izlemediği, aktarıldığı ve aktarıldığı şekilde de basın açıklaması yapıldığı şeklinde anlaşılmıştır.

Aksini hiç düşünemiyoruz.

Tekrar ediyoruz. Yaşananlar tüm ayrıntıları görüntü kameraları ile sabittir. KAYITLAR SESLİDİR.  Kayıtlar şube binası içerisindeki kameralar aracılığı ile alınmıştır.

Sesli olarak kayıt altına alınan görüntülerin bir saniyesinde dahi meslektaşımızın PARA ile ÜCRET ile ilgili TEK BİR BEYANI yoktur.

Ancak açıklamada PARA ve ÜCRET konusuna VURGU YAPILARAK yer verilmiş ve meslektaşımız bu konuşmaları yapmış gibi ayrıntılandırılmıştır. Gerçekle uzaktan yakından ilgisi yoktur. Ancak buna rağmen meslektaşımızın tek bir kelime bile sarf etmediği, imasında dahi bulunmadığı bir mevzuu neden basın açıklamasına sanki konuşulmuş gibi yansıtılmıştır? Bu, ya görüntü ve ses kayıtları olmasaydı dedirten üzerinde çokça düşünülmesi gereken çok önemli bir durumdur.

Para ve ücret vs ile ilgili konuşmalar meslektaşımız şube müdürünün odasına alındıktan sonra kendisinin olmadığı bir ortamda bir polis memuru tarafından şube müdürüne koridorda söylenen sözlerden ibaret değil midir? Polis memurunca şube müdürüne “ para alamayacağım diye zorluk çıkarıyor” şeklinde suçlama ve itibarsızlaştırma içeren sözler basın açıklamasında meslektaşımız tarafından söylenmiş gibi kamuoyuyla paylaşılmıştır ki hayret vericidir.

Görüntü ve ses kayıtlarında meslektaşımızın ağzından gerek oda içerisinde gerek koridora çıkarken “ ş…..ler” ya da bu imada bir kelime çıkmamasına rağmen basın açıklamasında meslektaşımızın görevli polislere “ş…ler” dediği kamuoyuyla paylaşılmıştır.

“ Verelim görüşme tutanağını S…tir olsun gitsin”

“ ( Görüşme tutanağından bahisle) Paşa paşa imzalayacak”  ve olayın bitmesinden, meslektaşımız şube müdürü ile başka bir odada bekletildiği sırada, ifade alma odasında hazır bulunan polis memurlarından biri “ bugün birine patlayacağız” ve burada yazılmasını doğru bulmadığımız galiz küfürleri nasıl açıklayacaksınız?

Yaşanan diğer olaylar ise basın açıklamamızda yazıldığı gibidir. Meslektaşımızın üzerine koşar adım yürünmüştür, etrafı sarılmıştır, iteklenmiştir, alın bunu alın bunu denilmiştir. Yoksa bunlar bizim hayal mahsulümüz müdür?

Doğruları söylediğimiz konusunda kendimizden hiçbir şüphemiz yoktur. Niğde Barosu olarak kamuoyunun önünde konunun muhatapları ile ilgili görüntüleri izlemeye hazır olduğumuzu bundan hiçbir çekincemiz olmadığını da özellikle belirtmek istiyoruz

Niğde Barosu hiçbir kurumu ya da kişiyi hedef almaz. Durduk yere de bir açıklama yapmaz.

Basın açıklamamızda da belirtildiği üzere yaşanan olay vahim ve üzücü olup somut olay ve bu olaylara sebebiyet verenler üzerinden bir değerlendirme yapılmıştır. Yaptığımız açıklama aynı zamanda bir ihbar niteliği taşımaktadır. Ancak Emniyet Müdürlüğünce olaya ilişkin özür beklerken kamuoyunu yanıltır nitelikteki basın açıklaması daha üzücü olmuştur.

Türkiye Cumhuriyeti Devletinde Niğde Barosu dahil hiçbir kişi kurum ve zümre kanun önünde ayrıcalıklı değildir, imtiyaz sahibi değildir.

Yoksa Niğde İl Emniyet Müdürlüğü bünyesinde meslektaşlarımızın sıklıkla her yerde dile getirdiği gibi “ Çocuk Şube, Kaçakçılık şube ve diğer şubeler ile Bor, Çiftlik, Altunhisar ve Çamardı Emniyet Müdürlüklerinde ”mağdur ya da sanıkların savunmanlığını yapan meslektaşlarımızın son derece nazik karşılandığı, doğru olanın yapılmasıyla ilgili azami gayret sarf edildiği bilinmektedir. Bu durum sevindirici olup görev alan tüm polis memuru arkadaşlarımıza bu vesileyle teşekkür ediyoruz. Polis memurları bu ülkenin değerli vatandaşları olup halkımızın can mal ve ırz güvenliğini sağlamak için görev yapmaktadır. Adaletin tecellisinde kolluğun iş ve işlemleri çok büyük önem arz etmektedir.

 Ayrıca önemle belirtmek istiyoruz ki kolluğun tıpkı savunma görevi yapan bizler gibi bu görevlerini aldıkları maaş sebebiyle yaptığını da hiçbir zaman düşünmedik.

Bizler polis memurlarının da savunmanıyız. Zira Bizler 77 milyonun savunmanıyız. Bizim beklentimiz bir kamu binası içerisinde vatandaşın can ve mal emniyetini sağmakla görevli insanların bu vasıflara aykırı hareketlerinin anında değerlendirilmesi ve gereken yasal işlemlerin başlatılmasıdır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

 Niğde Barosu Yönetim Kurulu

 

Editör: TE Bilişim