Şeker-İş Sendikası' nın kuruluşunun 50. yıl dönümü dolayısıyla gala gecesini düzenledi.

 

Ankara Büyük Anadolu Oteli'nde gerçekleşen gala gecesine AK Parti Genel Sekreteri Haluk İpek ve DSP Genel Başkanı Masum Türker,ülkenin değişik bölgelerinden siyasi parti temsilcileri, esnaf odaları başkan ve yöneticileri, pancar üretici kooperatifleri başkanları ve yöneticileri, muhtarlar, sendika başkanları ve yöneticileri, Şeker-İş Sendikası Bor şube Başkanı Atalay Demirörs, Niğde Esnaf ve Sanatkarları Birliği Başkan Yardımcısı Kani Demirbilek, Bor Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Ramazan Yalçın ve THK Bor Şube Yönetim Üyesi Ali Akbaş katılımda bulundular.

 

Başbakan Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Ana muhalefet Partisi CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu tarafından yurtdışında olmaları nedeniyle gönderilen 50.Yıl Kutlama mesajları okundu.Toplantıda bulunanlar tarafından ayakta alkışlandılar.

 

Şeker-İş Sendikası Genel Başkanı İsa Gök, yaptığı açılış konuşmasında Şeker-İş'in kararlılık, azim, inanç ve demokrasiye olan bağlılığıyla yeni yaşını kutlamanın mutluluğunu yaşadığını söyledi. Şeker fabrikalarının ve şeker sanayinin geçmişte zor koşullarda kurulduğunu ifade eden Gök, bu kuruluşların bugün üzerine düşen görevi yerine getirmesinin gurur ve kıvancı içerisinde olduklarını kaydetti.

AK Parti Milletvekili ve Genel Sekreteri Haluk İpek de konuşmasında kendisinin de şeker ailesine mensup bir aileden geldiğini ifade etti. Şeker sanayinin diğer fabrikalardan çok farklı ve şeker üretimindeki zincirin de birlikte üretmenin bir parçası olduğunu dile getiren İpek, ''Hükümet de bunun farkında, bundan hiç kimsenin endişesi olmasın'' dedi.


DSP Genel Başkanı Masum Türker ise şekerin korunması ve milli şeker sanayinin güçlendirilmesi için ne gerekirse yapmaya hazır olduklarını kaydetti. Şekere yapılacak hizmetlerin sadece şeker fabrikalarında çalışan işçiler için olmayacağını belirten Türker, şeker fabrikalarının kapatılmamasını mevcutların ise özelleştirilmemesi gerektiğini söyledi.


Eski Sendika Başkanlarının kürsüde söz aldığı konuşmalarında; Türkiye’de Şeker Fabrikalarının zorlu kuruluş ve yaşantısında verilen çalışma mücadeleleri dile getirildi Birlik ve beraberlik mesajları verildi.


Şeker-İş Sendikasına emeği geçenlere ödülleri Genel Başkan İsa Gök tarafından takdim edildi.


Konuşmaların ardından çeşitli müzik sanatçıları tarafından davetlilere canlı müzik ziyafeti yaşandı. Davetliler birbirleriyle tanışma ve kaynaşma ortamı yaşadılar. Canlı müzik eşliğinde gönüllerince eğlendiler.









Editör: TE Bilişim