Bingöl'de, çevik kuvvet ekiplerini taşıyan servis aracının geçişi sırasında PKK'lı teröristlerce yol kenarına park edilen bomba yüklü aracın infilak ettirilmesi sonucu 7 Polis şehit düşmüştü.

VİDEO AŞAĞIDA

Şehit düşen polislerden  Abdullah Bıyık'ın babasının Bor İlçesi Kızılca Köyünden olduğu öğrenildi. Uşak ilinin Banaz ilçesinde ikamet eden Şehit Polis Abdullah Bıyık'ın  Banaz ilçesi İslam Mahallesi'ndeki evinin bulunduğu sokağa Türk bayrakları asıldı, Kuran-ı Kerim okundu.

Bıyık'ın şehit olduğunu öğrenen yakınları, eve gelerek babası Mehmet Ali Bıyık ile annesi Şengül Bıyık'a başsağlığı diledi, üzüntüsünü paylaştı. Uşak Valisi Ahmet Okur, AK Parti Uşak milletvekilleri Mehmet Altay, Alim Tunç ve İl Emniyet Müdürü İbrahim Ergüder de şehit evine gelerek taziyede bulundu.

BOR-KIZILCALI BABANIN VAKUR TAVRI VE SÖYLEDİKLERİ 

Baba Mehmet Ali Bıyık'ın oğlunun şehit haberini aldığı ve taziyeleri kabul ettiği sıradaki vakur duruşu takdir topladı. Şehit Babası Mehmet Ali Bıyık ; " Allah'ın takdiri, buna yapabileceğim birşey yok. Ben bunu büyüttüm yetiştirdim Ben oğlumu bu vatan için yetiştirdim, büyüttüm. Allah'ın takdiri, benim buna yapabileceğim, önüne engel olabileceğim birşey yok. Çok metanetliyim. Rabbim en iyisini bilir. Oğlumun şehit olması bana onur verdi." diye konuştu.

Şehit polisin, evli ve Mustafa Ali adında bir yaşında çocuğu olduğu öğrenildi. Şehidin, Hakkari'deki geçici görevinin ardından 3 gün önce Bingöl'e döndüğü belirtildi. Şehidimizin cenaze töreni Uşak'ın Banaz ilçesinde yarın yapılacağı öğrenildi. 

 
Şehit Polis Memuru Abdullah Bıyık'ın Baba... paylaşan: haberler
Editör: TE Bilişim