“ Sayın Abonemiz Seda Sayan Pepsi  Cola Yaşatır Sizi kampanyasından 20 bin Tl. kazandınız”
 
Sanatçı Seda Sayan’ın adını kullanarak Niğde de dolandırıcılık yapıldı.  
 
Edinilen bilgiye göre ; Geçtiğimiz hafta Niğde’den Ergun Y. (40) isimli şahsın cep telefonuna bir mesaj gelir.  Mesajda “ Sayın abonemiz  Seda Sayan Pepsi Yaşatır Seni kampanyasından hattınız 150 numara arasında 9. Çıkarak 20 bin Tl. kazandı. Sizin bilgilerinizi almak için lütfen mesajın geldiği telefonu arayınız “ yazar.
Ergun Y. ‘de mesajın geldiği  telefonu çevirir ve diksiyonu düzgün bir erkek karşısına çıkar “Tebrikler Seda Sayan’lı Pepsi Cola kampanyasından 20 bin lira kazandınız. Telefonu kapatmadan en yakın İş Bankası, Akbank yada Garanti Bankasına giderek işlemlerin yapılması ve teyit için 500 TL. yatırın “ der. Şahıs en yakın ATM cihazından istenen parayı yatırır. Ardından çeşitli gerekçeler ile tekrar bir 500 TL. daha yatırın “Seda Sayan ile telefon görüşmesi yapacaksınız “ der yine yatırılır…
Tabi ne Seda Sayan ile görüşme vardır, nede kampanyadan kazanılan 20 bin TL. ortada bir dolandırıcılık söz konusudur ve Polisin yolu tutulur.
 
Bu arada şunu da belirtelim Pepsi firmasının kontörlü reklam kampanyasından kontör kazananlara, "Bizim adımıza gönderilen mesajlara itibar etmeyiniz." şeklinde uyarı mesajı gönderildiği öğrenildi.
 
Bundan 4-5 ay öncesine kadar Niğde ve Bor İlçemizde “ Ben Niğde’den  Başkomiser  …“ diye başlayan karşıdaki  kişileri çeşitli bahaneler ile  suçlayarak paniklemesinin ardından    telefon kontör ve para  talep eden dolandırıcılar , son zamanda tekrar Niğde ve Bor İlçemize dadandı.
 
Bu konuda geçtiğimiz aylarda birkaç kere haber yapmış hemşerilerimizi uyarmıştık.    
 
Bazen Başkomiser, Bazen Jandarma Üsteğmeni olarak ele geçirdikleri başkalarının telefon numalarından  sabit ve cep telefonlarını arayarak, kendisi adına kredi kartı çıkarıldığını ve 5.000 TL borcunun bulunduğu, ayrıca kendisine ait cep telefonu hattından Güneydoğuda PKK lı teröristlerin görüşme yaptığını beyanla şahısları yakalamak için kontör göndermesini  isteniyor. 
Ne yazık ki Emniyet ve Jandarma yetkililerinin bütün uyarılarına rağmen bazen büyük miktarlarda tutarlar dolandırıcılara gönderilebiliyor.
Yine geçtiğimiz gün Niğde’de  Abbas E.(23) isimli vatandaş bu yolla dolandırıldı. Çeşitli oyunlar ile kendisinden kontör isteyen şahıslara Niğde de faaliyet gösteren kontör satıcısı Elit İletişim çalışanlarının bütün uyarılarına rağmen 3.250 TL. lik kontör gönderdi . Sonunda dolandırıldığı anlaşıldı.
Bor İlçemizde de buna benzer bir çok olay mevcut ama hala bütün uyarı ve yayınlara rağmen dolandırıcılık devam ediyor. Emniyet yetkilileri böylesi bir şebekeyi geçtiğimiz aylarda Şırnak ilinde yaptığı bir operasyonla çökertti.  Ama kolay yoldan para kazanmak için bir çok kişi her türlü yolu ve senaryoyu  deniyor. 
 
Vatandaşların uyanık olmasından başka bir seçenekleri de yok gibi…
 
Editör: TE Bilişim