Niğde Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt, Ramazan ayının gelmesiyle beraber genellikle suç oranlarında bir azalmanın olduğunu söyledi. 

Ramazan ayından önceki hafta ile Ramazan ayının ilk haftasını değerlendiren Emniyet Müdürü Kurt, Niğde’de meydana gelen asayiş olaylarında ciddi derecede azalma olduğuna dikkat çekti.

Asayiş olaylarının azalmasının en temel nedenlerinden bir tanesinin alkol tüketiminin olmaması olduğunun altını çizen Kurt: “ Niğde’de alkol tüketimi fazla durumda. Bu nedenle Ramazan ayıyla birlikte alkol tüketimde azaldı. Bu nedenle geçen haftalara nazaran fazla olaylar yaşanmaz oldu” dedi.

Ramazan ayından önce komşu kavgalarının da fazla olduğunu vurgulayan Emniyet Müdürü Kurt, Ramazan ayının verdiği hoş görü ile vatandaşlarımız artık birbirine daha anlayışlı davranıyorlar. Ramazandan önce en ufak müzik sesi için bile vatandaşlarımız komşularını 155’i arayarak şikayet ediyorlardı. Şimdi ise bu tür şikayetler kalmadı. Buda Ramazan ayının verdiği o manevi duygudan kaynaklanıyor” şeklinde konuştu.


Editör: TE Bilişim