Yukarıdaki Videoda, Bor İlçesinde meydana gelen ve Emniyet Kemeri takmayan bir yolcunun kaza sonucu dışarı fırlaması görünüyor. 


 Önceki yıllara göre trafik kazalarında meydana gelen ölüm olayları ve yaralanmalar 2013 yılında yüzde 67 oranında azaldı.


Trafik kazalarında emniyet kemerinin önemine vurgu yapan Niğde il Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube Müdürü Mümtaz Aycan;  Özellikle Niğde merkez ve genelinde emniyet kemeri kontrollerinin 2014 yılında da hız kesmeden devam edeceğini söyledi.

Trafik kazalarında emniyet kemeri takan sürücülerinin ölüm ve yaralanma oranlarını yüzde 40, arka koltukta oturan yolcuların ise ölüm ve yaralanma oranlarını yüzde 25 azalttığını ifade eden Aycan; Vatandaşlarımız kısa yolculuklarda emniyet kemeri o kadar çok önemli olmadığını düşünmektedir. Fakat bunun tam aksine özellikle kısa yolculuklarda meydana gelen trafik kazalarında emniyet kemeri daha çok önem teşkil etmektedir. Çünkü meydana gelen kazaların birçoğu kısa mesafelerde meydana gelmektedir. İstatistiklere Ölümlü trafik kazalarının yüzde 80’i kısa mesafeli yolculuklarda meydana gelmiştir. Ve kazaların birçoğu şehir merkezlerinde meydana gelir. Dedi.

Bir sürücü emniyet kemeri kullanmadan 50 kilometre hız yaparken kaza yaptığında bir binanın 4. Katından düşmüş gibi basınç oluşur diyen Müdür Aycan; eğer sürücü emniyet kemeri takıyor ise bu basınçta aracının herhangi bir yere çarpmasını ve yaralanmasının önüne geçilmiş olur.

Niğde il emniyet müdürlüğüne bağlı trafik şube müdürlüğü olarak kentin bütün cadde ve sokaklarında emniyet kemeri takmadan araç kullanan sürücü ve yolcuların tespitleri gerek oluşturulan fahri trafik müfettişleri gerek müdürlüğümüz personelimiz gerek kontroller gerekse mobesse kameraları tarafından kesinlikle yapılmaktadır. Ve bu tespitin ardından plakalara cezai işlem uygulanmaktadır. Şeklinde konuştu.

Polisi aldatıcı davranışa ceza

Açıklamalarına devam eden trafik tescil şube müdürü Mümtaz Aycan; ilimizde meydana gelen trafik kazalarında emniyet kemerini hatırlatma sistemini devre dışı bırakmak için aldatıcı aparat, valilik kararı ile Niğde il sınırları içerisinde bulundurulması yasaklanmış olmakla birlikte kullandığı tespit edilen sürücülere cezai işlem uygulanacaktır. Dedi.





 

Editör: TE Bilişim