Niğde Altunhisar Akçaören Köyünden olan ve yıllardır İngiltere'de yaşarken bıçaklanarak öldürülen  halk ozanı Şerafettin Demirsay'ın davasına devam edildi. 




İngiltere'nin Bedfordshire bölgesinde evinde sakladığı emekli maaşı ile satın aldığı 5-6 bin sterlin değerindeki altın takı için öldürülen Niğdeli halk ozanı 65 yaşındaki Şerafettin Demirsay’ı öldüren 3 sanığa ömür boyu hapis cezası verildi.





Duruşmayı Demirsay’ın, Almanya’nın Hamburg oturan oğulları Şaban ve Erol Demirsay da izledi.Demirsay cinayetinin 1 numaralı sanığı olan 19 yaşındaki Courtney Glynn'a ömür boyu hapis cezası verildi. Glynn, en az 27 yıl hapis yatacak. Glynn ile beraber eve giren ve ömür boyu hapis cezasına çarptırılan 18 yaşındaki Muhammad Rashed 22 yıl, 16 yaşındaki Hameedur Rahman ise 19 yıl hapis yatacak.





Geçen yıl 14 Mayıs’ta Kempston kasabasındaki evinde kapıyı açan kişilerin bıçaklı saldırısına uğrayan Demirsay ölürüldü. 3 gaspçı, 5- 6 bin sterlin değerindeki altın ve 1000 sterlin parayı alarak kaçtı. Kaldırıldığı hastanede yaşamını yitiren Demirsay’ın vücudunda 11 bıçak darbesi tespit edildi.



EVİNDE 11 BICAK DARBESİ İLE ÖLDÜRÜLMÜŞTÜ








Luton Kraliyet Mahkemesi’nde yapılan duruşmaya sanıklar ellerinin kelepçeli getirildi. Davada tanık olarak ifade veren Demirsay’ın birlikte yaşadığı Hintli partneri Parshini Salhotra, yaşları 16-19 olan katillerin eve girer girmez saldırdıklarını anlattı. Salhotra, ellerinde bıçak bulunan, başları kapüşonlu gençlerin, Demirsay’ı vücudunun her yerinden, defalarca bıçakladıklarını söyledi. İfadesi sırasında gözyaşlarına boğulan yaşlı kadın vahşeti, "İkisi, yerde yatarken de tekmelediler. Her yerinden kan fışkırıyordu" dedi. Olay sırasında kendisi de bıçaklanan 69 yaşındaki Salhotra, eline geçirdiği elektrik süpürgesinin borusuyla gençlerden birisinin kafasına vurduğunu ekledi. Bütün çocukları ve torunlarının mahkeme salonunda hazır bulunduğu Salhotra, tercüman yardımı aldığı ifadesini, zanlılarla arasına konan paravan ayırıcı arkasından verdi.



Mahkemeyi izlemek için Demirsay’ın, Almanya’da oturan oğulları Erol ve Şaban Demirsay da İngiltere’ye geldi. Duruşmayı Demirsay’ın 20 yıldan uzun süredir beraber yaşadığı Hint asıllı partnerinin çocukları ve torunları ile birlikte izleyen Erol ve Şaban Demirsay, katillerin ceza almasından memnunluk duyduklarını söyledi. Babalarının İrlandalı bir kadınla daha önceki evliliğinden de çocukları olduğunu hatırlatan Demirsay kardeşler, ölmeden önce birlikte yaşadığı partnerinin ailesinin de kendilerini kardeşleri gibi karşıladığını ifade etti.



Aslen Niğde Altunhisar İlçesi  Akçaören köyünden olan Demirsay ilk gençlik yıllarından itibaren yurt dışında yaşadı. Almanya, Arabistan gibi ülkelerde de bir süre çalıştıktan sonra İngiltere’ye gelen Demirsay, aynı zamanda ozan kişiliğiyle de tanınan birisiydi. Demirsay’ın kendi çalıp söylediği türküleri internet sitelerinde paylaşılırken ölümü memleketinde de büyük üzüntü yaratmıştı. Demirsay, 30 yıl önce bir süre yaşadığı İrlanda’da da evlenmiş, bu evliliğinden de çocukları olmuştu.




Şerafettin Demirsay'ın Almanya'da yaşayan oğulları Erol ve Şaban Demirsay'da mahkeme için Londra'ya geldiler. 



Şerafettin Demirsay (sağda) yaklaşık bir sene öncü öldürülmüştü


Kaynak: BBC News - Londrogazete.com

Aşağıdaki Video Cinayetten Sonra Almanya'da oğulları ile yapılan röportajdır..

Editör: TE Bilişim