Erdemli-Mersin- Niğde-Kayseri seferini yapan bir seyahat firmasına ait bir yolcu otobüsü Mersin Tarsus yolu Eshab-i Keyf yakınlarında arıza yaptı. 



Tarsus Batı Otoban gişelerine 1 km kala ariza yapan Erdemli - Niğde-Kayseri seferini yapan bir seyahat firmasına ait otobüs 46 yolcusu ile yolda kaldı.  



Edinilen bilgiye göre; özel bir seyahat firmasına ait 38 ZC 438 plakalı otobüs motor arızası yaptı. Yolcuları telaşlandırmak istemeyen otobüsün şöförü kısa bir süre mola verdiğini belirtti. Otobüste seyahat eden bir araç tamircisi ile arıza yı anlamaya çalışan şoför arızanın uzun sürmesi üzerine gerekli yerlerele görüşerek araç temin etmeye çalıştı.  



Araç temiminin ve arıza yapan aracın arızasının giderilememesi sonucu her geçen saat gerilen sinirler ufak tartışmaları da beraberinde getirdi. Vatandaşlar jandarma ve polisten yardım istedi. Yaklaşık 4.5 saat Mersin Tarsus yolunda mahsur kalan yolcular daha sonra temin edilen geçici bir araç ile  Mersin otogarına götürüldü.


Mersin Otogarına gelen Niğde ve Kayseri yolcularından özelliklede çocukların maduriyeti vatandaşları isyan ettirdi.


Gece 01.00 de Kayseri'den hareket eden aynı firmaya ait Mersin seferi yapan başka bir yolcu otobüsü arızadan dolayı magdur olan 46 yolcunun 38'i yoluna aynı firmaya ait başka birotobüsle devam ederken sekiz yolcu da kendi imkanları ile dönüş yaptılar. 38 yolcu sabah 06.10 da Niğde ve Kayseri ye doğru hareket ettiler.


Arıza sonucunda araca ve yolculara bir zararın gelmemesi en büyük teselli kaynağı oldu. 



Editör: TE Bilişim