Kaza, 
Niğde il merkezine bağlı Yıldıztepe beldesi girişinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, Şehit Mehmet Kayahan Çok Programlı Lisesi öğretmenlerini taşıyan Yakup Evlice  (37) yönetimindeki 51 KT 858 plakalı servisi aracı, kavşakta Mücahit Vural (33) yönetimindeki 51 AR 766 kamyonetle çarpıştı.

 Çarpmanın etkisiyle kamyonet yan yatarken, kontrolden çıkan servis aracı ise bir marketin duvarına çarptı.  
Yıldıztepe Hacıabdullah Şehit Mehmet Kayahan Çok Programlı Lisesi öğretmen servisinde bulunan  11’i öğretmen olmak üzere 13 kişi yaralandı.

Kazanın duyulması ile birlikte İl Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci, milli eğitim yöneticileri, idareciler ve kazazede öğretmenlerin yakınları Niğde Devlet Hastanesine geldi.

Konu hakkında bir açıklama yapan İl Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci, öğretmenlerin yaralı olduğunu belirterek, korkacak bir durumun olmadığını söyledi. Öğretmenlere ve yakınlara geçmiş olsun dileklerini ileten Ekinci, “Şükürler olsun ki korkacak bir durum yok. Öğretmenlerimizin sağlık durumları iyidir. Hepsi müşahede altında tedavileri devam etmektedir. Eğitimimizin genç neferlerine ve yakınlarına geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum” diye konuştu.

Kazan yaralananların isimleri şunlar:

Okul Müdürü Yakup Evlice, Müdür Yardımcısı Mustafa Tüzen, öğretmenler Ömer Aksoy, Demet Demir,  Demet Mıhçı, Ebru Buz, Fevzi Sağlam, Fatih Güneş, Ramazan Tatlısoy, İbrahim Bekar, Hizmetli Hikmet Aydın ve Halit Kürkçü yaralandı. Yaralılardan  Halit Kürkçü Kamyonda bulunuyordu, öğretmen olmadığı öğrenildi. 


Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.


Editör: TE Bilişim