Niğde ve özellikle Bor İlçesinde büyük sorun olarak görülen, her yıl bir çok kişinin hayatını kaybettiği yada yaralandı Motosiklet kaynaklı trafik kazaları yapılan etkin uygulamalar neticesinde azalma gösterdi.

Motosiklet kazalarının artması üzerine Emniyet Müdürlüğü Trafik ekipleri  tescilsiz, ehliyetsiz ve gürlütü kirliği yapan motosiklet sürücülerine karşı uygulamalar yaptı.

Niğde Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada,  bir önceki yılın Mayıs ayına göre 2014 yılı Mayıs ayı içerisinde motosikletlerin karıştığı kaza sayında yüzde 50 azalma olduğu belirtildi. 


Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklama da; Taşıt ve yaya trafiğinin şehir hayatı üzerindeki olumsuz etkilerini en aza indirgemek, sürücüler ve yayalar tarafından yapılan kural ihlallerinin önüne geçmek amacıyla bir süredir ilimiz genelinde etkin trafik denetimleri yapılmaktadır.

 

Bu denetimler çerçevesinde özellikle motosiklet, motorlu bisiklet ve elektrikli bisikletler ile bunların sürücüleri üzerinde yapılan uygulamalarda; 01-31 Mayıs 2014 tarihleri arasında bu tür araçlardan toplam 445 araç kontrol edilmiş, bunlardan 70 motosiklet ve 8 elektrikli bisiklet olmak üzere 78 araç trafikten men edilerek otoparka teslim edilmiştir. Yeterli sürücü belgesi bulunmayan 36 sürücüye ve koruyucu başlık (kask) takmadığı tespit edilen 24 sürücüye cezai işlem uygulanmıştır. Toplamda bir aylık süre içinde yapılan denetimlerde kontrol edilen motosiklet, motorlu bisiklet ve elektrikli bisiklet sürücülerinden 86 sürücüye eksiklikleri nedeniyle cezai işlem uygulanmıştır.

 

Yapılan etkin denetimler sonucu bir önceki yılın Mayıs ayına göre 2014 yılı Mayıs ayı içinde motosiklet ve motorlu bisikletlerin karıştığı kaza sayısında ve kaza sonucu meydana gelen yaralanmalarda %-50 oranında azalma meydana gelmiştir.

 

İlimiz genelinde motosiklet, motorlu bisiklet ve elektrikli bisiklet denetimleri artarak devam edecektir. Vatandaşlarımızın mağdur olmamaları, kendi can ve mal güvenlikleri açısından yukarıda sayılan hususlara azami derecede özen göstermeleri, tescilsiz ve plakasız motosiklet kullanmamaları, trafik ortamında motosikletle seyir halinde kullanacakları kask ve koruma gözlükleriyle trafik kurallarına uyarak diğer sürücülere de örnek olmaları trafik güvenliğinin sağlanması açısından son derece önemlidir'denildi. 


Editör: TE Bilişim