Niğde Valisi Necmeddin KILIÇ Başkanlığı’nda, 13 Bölge Müdürü’nün katılımı ile 2014 Yılı İl Koordinasyon Kurulu 1. Toplantısı geçtiğimiz günlerde yapıldı. 2013 yılı proje ve yatırımlarının neler olduğunun kapsamlı bir şekilde açıklandığı bu toplantıda 2014 yılı hedefleri, devam eden ve yapılması amaçlanan projeler hakkında bölge müdürleri tarafından bilgilendirme yapıldı.  


Niğde Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü konferans salonunda gerçekleşen toplantıda sunum yapan TCDD 6. Bölge Müdürü Mustafa ÇOPUR, uzun zamandır gündemde olan ve bir türlü netlik kazanamayan Niğde’ye hızlı tren hattı yapılması konusunda açıklamalarda bulundu. Çopur; “Proje kapsamında Karaman-Ulukışla-Yenice mevcut tren hattının %80’inin hızlı trene uygun hale getirilerek yeniden geliştirileceğini ve en kısa sürede faaliyete geçirileceğini söyledi. Hattın kalan %20’lik kısmında ise gerekli olan güzergâh değişikliği yapılacağını belirten ÇOPUR, hızlı tren hattın en kısa sürede hizmete açılacağını ifade etti.  

Bu çalışmalara ek olarak, Kayseri-Niğde-Ulukışla hattı için de hızlı trene uygun bir yapıda demiryolu hattının yapılması hedeflendiğini belirten ÇOPUR; “her iki hattında birleşim yeri olan Ulukışla’dan Toroslara ve Güneye hızlı bir şekilde ulaşım sağlanacaktır. Niğde bu anlamda kilit bir noktadadır.” diyerek sözlerini tamamladı. 


Editör: TE Bilişim