Cinayetten Niğde Cezaevinde yattıkları sırada  Başgardiyan Abit  Tüber’i  öldürenlerden Umut Yaşar isimli katil zanlısı  Şanlıurfa’da yakalandı.
5 Mart 2009 tarihinde Niğde Yarı Açık Cezaevinde yatan Umut Yaşar(34) ve Hüsamettin Kaymak(32)  isimli iki hükümlü  nereden temin edildiği bilinmeyen tabanca ile  Başgardiyan Abit Tüber’i (43)  öldürülmüş ve cezaevinden firar etmişlerdi.
KATİL ZANLISINDAN BİRİSİ 8 AY İÇİNDE YAKALANMIŞTI.
2004 yılında Polis Memurunu öldüren ve Niğde Cezaevinde yatan katil zanlılarından Hüsamettin Kaymak (32)  Başgardiyan Abit Tüber’i Niğde Yarı Açık Cezaevinde öldürmesinin ardından  8 ay kaçabilmiş,  Tarsus Polisi’nin takibi sonucu Yalova ilinde sahte kimlikte bir işyerinde çalışırken kıskıvrak yakalanmış ve cezavine konulmuştu.
FİRARDA İKEN ANNESİNİ DE ÖLDÜRMÜŞTÜ
Yine 2000 yılında Tarsus Adliyesi önünde  Ahmet Aslanca isimli vatandaşı kurşun yağmuruna tutarak  öldüren ve Niğde Yarı Açık Cezaevinde yatarken Başgardiyan Abit Tüber’i tabanca öldürüp kaçan diğer  katil zanlısı Umut Yaşar ise  firar da iken kendisini ihbar etmek isteyen annesi Fatma Aslan’ı da 24 Eylül 2011 tarihinde  boğazını keserek öldürmüştü. Annesini öldürmesinin ardından yine kayıplara karışan katil  Umut Yaşar(34)  sonunda Şanlıurfa’da polisin nefes kesen operasyonu ile yakalandı.
81 İLDE ARANIYORDU… ŞANLIURFA’DA YAKALANDI

Umut Yaşar'ın Şanlıurfa'ya geldiği yönünde ihbar alan Cinayet Büro Amiri Ertuğrul Güler, özel bir ekip kurarak, ellerindeki fotoğrafla birlikte zanlının izini sürmeye başladı. Dün akşam saatlerinde Atatürk Bulvarı Emirgan durağı civarında uygulama yapan ekipler, 33 NSN 51 plakalı otomobili takip etmeye başladı. Polislerin kendisni takip ettiğini fark eden firari cinayet zanlısı, ara sokaklarda otomobiliyle kaçmaya çalıştı. Yaklaşık bir saat polisi peşinhden koşturan Yaşar, Bamyasuyu Mahallesi'nde bulunan bir bakkal dükkanının masınını altına gizlenerek saklanmaya çalıştı. Polis ekiplerinin çevrede arama çalışması yaptı. Bu sırada bir kişinin şahısın bakkala girdiğini ihbar etmesi üzerine, polis ekipleri, işyerine girdiklerinde, şahısın masanın altınada gizlendiğini fark etti. Polis ekipleri, seri katili iş yeri içinde kıskıvrak yakalayarak yere yatırdı.


Şahıs kelepçelendikten sonra, ekip otosuna götürüldü. Seri katilin üzerinde arama yapan polis ekipleri, 1 adet Tarık Dumlu isminde sahte kimlik ele geçirdi. Şahıs, daha sonra sağlık raporları için Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne getirildi. Seri katilin, sağlık raporu alındıktan sonra hastaneden çıkarıldığı sırada, gazetecilerin "Anneannenizi niçin öldürdünüz" sorusuna, "Öyle bir şey yok" cevabı verdi. gazetecilerin "Gardiyanı niçin öldürdünüz sorusuna ise, "Onu savcıya anlatacağım" cevabını verirken, "Pişmanmısınız" sorusuna ise, cevap vermedi.


Şahıs, sağlık raporlarının ardından, ifadesi alınmak üzere Cinayet Büro Amirliği'ne götürüldü. Burada ifadesi alındıktan sonra, Mersin Emniyet Müdürlüğü'ne teslim edildi. 


Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.
 



Haber: Selim GÖKEL
Video Kyn:DHA

Editör: TE Bilişim