Niğde'de bir düğünde çıkan tartışma kavgaya dönüşünce silahlar konuştu, 12 kişi yaralandı. Jandarma olayla ilgili 4 kişiyi gözaltına aldı.



Olay, merkeze bağlı Kömürcü Köyü'nde meydana geldi. İddiaya göre Derebaşı ailesinin geçtiğimiz perşembe günü başlayan düğününe gelen alkollü 2 kişi, bağırıp küfür edince düğün sahipleri tarafından uzaklaştırıldı. Düğün evinden uzaklaştırılan Özen, Tokay, Erkan ve Burhanettin K., düğünü basarak ellerindeki tüfeklerle rastgele ateş açtı. Tüfeklerden çıkan saçmalarla İsrafil, Hacı, Cangül, İnci, Tolga, Şerafettin, Gülden, Gülsüm, Serhat, Fadime ve Burcu Derebaşı ile Özay Aydın yaralandı. Yaralılar özel araç ve ambulanslarla Niğde Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedaviye alındı. Damadın babası olduğu öğrenilen Şerafettin Derebaş'ın sağlık durumunun ağır olduğu bildirildi.

Acil servis önünde olayın şokunu üzerinden atmaya çalışan Damat Naci Derebaşı, "Bir anda oldu. Çift kırma tüfeklerle ateş ettiler. Dört kişiydiler dördünün de tüfeği vardı. Bizim ev yolun kenarında olduğu için kafayı çekmişler halay çekenlere sövmüşler. Biz de uzaklaştırdık. Önceden bir husumet yok. Biz düğün sahibi olarak hep iyi tarafına gittik. Düğünü kana buladılar. Düğün bugün bitmişti. Düğünün bitmesini bekliyorlarmış" dedi.

Şüpheliler, jandarma ekipleri tarafından gözaltına alınırken, olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü bildirildi.


Videoyu izlemek için
TIKLAYINIZ







Editör: TE Bilişim