Niğde Emniyet Müdürü Ali Kemal KurtNiğde'de yürütülen trafik güvenliği ile ilgili projeler sonucunda ölümlü trafik kazalarında yüzde 50 azalma olduğunu söyledi.



Niğde'nin trafik kazası analizinin çıkarıldığını belirten Kurt:"analizlerle trafik kazalarına neden olabilecek yol kesimlerini tespit edilerek gerekli önlemler alındı. Bu tür riskli bölgelerde aşırı hızdan kaynaklanan kazaları önlemeye yönelik radarla hız denetimleri arttırıldı. Denetimlerle birlikte vatandaşlarımızın daha dikkatli araç kullanmaları sonucunda bu kazalarda ciddi oranda azalma sağlandı" dedi.
Emniyet kemeri ve yaya güvenliği kampanyaları devam ederken bu kampanyalara ek olarak hız kampanyasının da başlatıldığını anlatan Kurt: "Halkımızı bu konuda bilinçlendirmek amacıyla şehrin çeşitli yerlerine raket, billboard ve afişler asıldı. Hız sınırlarının aşılmasının ve en yaygın kural ihlallerinden biri olmasının temel nedeni; hız yapmanın seyahat süresini kısaltması, heyecan ve beceri duygusu vermesidir. Hızın riskleri olan negatif sonuçları bilinmediğinden pozitif sonuçları sürücüye daha cazip görünmektedir. Negatif sonuçların, pozitif sonuçlardan daha önemli olduğu vatandaşlarımıza eğitsel çalışmalarda ve denetimlerde hissettirildi ve benimsetildi" şeklinde konuştu.
Niğde'de yürütülen trafik güvenliği ile ilgili projelerin sonucu hakkında da bilgi veren Emniyet Müdürü Kurt: "İlimiz genelinde 2012 ve 2013 yıllarına ait son 5 aylık kaza durumu karşılaştırıldığında; 2012 yılının son 5 ayında ölümlü kaza sayısı 2, yaralanmalı kaza sayısı 139, maddi hasarlı kaza sayısı 163 iken 2013 yılının son 5 ayında ölümlü kaza sayısı 1, yaralamalı kaza sayısı 130, maddi hasarlı kaza sayısı 159 olarak belirlenmiştir. Bütün bu veriler göz önünde bulundurulduğunda ölümlü kaza sayısında yüzde 50, yaralamalı kaza sayısında yüzde 6 maddi hasarlı kaza sayısında yüzde 2'lik bir azalma söz konusudur" dedi.
Editör: TE Bilişim