Niğde’de 3 Eylül 2018'de Sazlıca beldesi yakınlarındaki çöplükte tabancayla başına ateş edilerek öldürülen Niğde'de eski Cumhuriyet Savcısı Serhat Yağmur'u öldüren sanığın yargılanmasına dün başlandı.

Niğde 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki ilk duruşmaya, tutuklu sanık A. A, maktulün eşi Deniz Yağmur ile taraf avukatları hazır bulundu. Sanık A. A, sağlık sorunlarını nedeniyle savunma hazırlayamadığı için ek süre talep etti.

Mahkemede dinlenen maktulün eşi Deniz Yağmur, olay günü eşinin A. A. ile akşam 8 gibi görüştüğünü belirterek, eşinin alacaklarına karşılık A. A'nın arsa vereceğini kendisine telefonda anlattığını ve o saatten sonra eşinden haber alamadığını söyledi. Mahkeme heyeti, sanığın ek süre talebini kabul ederek duruşmayı 7 Şubat'a erteledi. Duruşmanın sonunda eski Cumhuriyet Savcısı Serhat Yağmur'un yakınları tutuklu sanık A. A’ya tepki gösterdi.
Niğde ve Konya'da savcılık yapan Serhat Yağmur, görevinden istifa ettikten 2 yıl sonra 3 Eylül 2018'de Sazlıca beldesi yakınlarındaki çöplük alanda tabancayla başına ateş edilerek öldürülmüş halde bulunmuştu. Zanlı A. A, cinayetin ardından yardım etmesi için telefonla aradığı bir arkadaşının ihbarıyla yakalanıp tutuklanmıştı.

Niğde Cumhuriyet Başsavcılığında A.A. hakkında, "tasarlayarak öldürme", "mala zarar verme" ve "hırsızlık" suçlarından ağırlaştırılmış müebbet istemiyle hazırlanan iddianame, Niğde 2. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilmişti.
 
Editör: TE Bilişim