Niğde Emniyet Müdürlüğü, Hırsızlara göz açtırmıyor Niğde’de meydana gelen iki ayrı hırsızlık olayının failleri yakalandı ve cezaevine konuldu.

 

Niğde Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklama da “ İl Merkezimizde meydana gelen hırsızlık olayları ile ilgili olarak Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık-Oto Hırsızlık ve Yankesicilik-Dolandırıcılık Büro Amirliklerince yapılan çalışmalar neticesinde;

Geçtiğimiz hafta içinde  İl Merkezimizde faaliyet gösteren bir iş yerinde meydana gelen hırsızlık olayı ile ilgili olarak gelen bir ihbarı değerlendiren görevli ekiplerce yapılan çalışmalar neticesinde, hırsızlık olayını gerçekleştirdikten sonra kaçan bir şahıs, iş yerinden çaldığı eşyalar ile birlikte suçüstü yakalanmıştır. Yapılan işlemlerden sonra adli makamlara sevk edilen şahsın tutuklanması üzerine cezaevine teslim edilmiştir.

Bu hafta meydana gelen bir diğer olay da ise  Aşağı Kayabaşı Mahallesinde faaliyet gösteren bir büfede meydana gelen hırsızlık olayı ile ilgili olarak yapılan araştırmalar neticesinde, hırsızlık olayını gerçekleştirdiği tespit edilen iki şahıs, iş yerinden çalmış oldukları çok sayıdaki malzemeler ile birlikte yakalanmıştır.

Şüpheli şahıslardan ele geçirilen malzemeler iş yeri sahibine teslim edilmiş olup, şüpheli şahısların sevk edildikleri adli makamlarca tutuklanmışlardır.

 

Vatandaşlarımızın can ve mal güvenlikleri için, şüpheli şahıslar ve olaylarla karşılaştıklarında ivedi olarak 155 Polis İmdat Hattına ihbarda bulunmaları ciddi önem arz etmektedir. Ayrıca meydana gelebilecek her türlü dolandırıcılık ve hırsızlık olaylarının önlenmesi için, vatanlarımız iş yerlerinin ve ikametlerinin fiziki güvenlik şartlarını artırmaları gerekmektedir. 155 Polis İhbar Hattı ücretsiz olup, ihbarlarda bulunan kişinin kimliği gizli tutulmakta ve hayati önem taşıyan ihbarlar görevli ekipler tarafından en hızlı bir şekilde değerlendirilmektedir.” denildi.


Editör: TE Bilişim