Türkiye genelinde akşam saatlerinde başlayan "Huzur Türkiye" uygulaması kapsamında, Niğde'de 341 polisin katılımıyla sabit yol uygulaması ve eğlence mekanları ile umuma açık yerlerde denetim yapılıyor. 

Asayiş uygulamasına, narkotik, mali, terör, kaçakçılık ve organize, çevik kuvvet ve trafik ekiplerinin de aralarında olduğu çok sayıda polis katılıyor. Şüpheli kişilere yönelik Genel Bilgi Tarama (GBT) kontrolleri yapılan denetimlerde aranan şahıslar, silah, bıçak, uyuşturucu madde taşıyan şüpheliler üzerinde duruluyor. İl Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt, uygulama sırasında gazetecilere yaptığı açıklamada, Emniyet Genel Müdürlüğü'nce Türkiye genelindeki yaptığı koordinasyon ile Türkiye genelinde olduğu gibi Niğde'de "Türkiye Huzur" uygulaması yapıldığını söyledi. Kurt, şunları kaydetti: 

"Saat 20.00 itibariyle il merkezimizde, ilçelerimizde, ana yollarımızda ve otoyol dahil olmak üzere giriş çıkışlarımızda yol kontrol uygulaması başlamış durumda. Şüpheli şahıslar ve araçlarımızda arama faaliyetlerimiz yürütülmektedir. Ayrıca araçlar trafik yönünden APP plaka dediğimiz standart dışı plaka uygulamalarımız devam etmektedir."

Uygulamanın geç saatlere kadar süreceği öğrenildi.


 
Editör: TE Bilişim